Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financije na mobitelu

Korištenje m-bankinga dvostruko premašilo dolaske u poslovnice

m-banking
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
10.02.2014.
u 14:33

Promet m-zabe porastao je s dva milijuna posjeta u prvom tromjesečju 2013. na pet milijuna u zadnjem tromjesečju, plaćanja su rasla 90 posto

Trend mobilnog bankarstva umjesto fizičkih posjeta poslovnicama daleko je odmaknuo u Zagrebačkoj banci. Dok je u poslovnicama u posljednjem tromjesečju prošle godine zabilježeno 2,4 milijuna dolazaka klijenata, istodobno su se 3,8 milijuna puta prijavili na e-zabu, a čak pet milijuna na m-zabu.  

Istodobno posjete m-zabi rasle su s dva milijuna u prvom tromjesečju na pet milijuna u posljednjem. U banci vjeruju da takva kretanja dodatno potiče rast prodaje pametnih mobitela i tableta od čak 61 posto u prvoj polovici prošle godine (podaci GfK). Također, građani u krizi pojačano kontroliraju svoje financije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije