Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Konzum i Tisak postali i ‘bankomati’ za gotovinu

Usluga nije uvjetovana kupnjom u Konzumu ili Tisku, najmanji iznos koji se može podići je 50, a najveći 3000 kuna
26. veljače 2013. u 18:42 42 komentara 3337 prikaza
'bankomat'
Foto: ''

Konzum i Tisak u suradnji sa Zagrebačkom bankom uvode novu uslugu podizanja gotovine na svojim blagajnama pod nazivom Podigni novac. Navedena usluga omogućit će brzu, jednostavnu i sigurnu isplatu novca korisnicima debitnih i kreditnih kartica Maestro, Cirrus, MasterCard, Visa, Visa Electron i Diners izdanja svih domaćih i inozemnih banaka i kartičnih kuća, priopćili su iz Konzuma.

Usluga Podigni novac bit će dostupna svim korisnicima u više od 700 prodavaonica Konzuma i 900 kioska Tiska i Tisak Media centara. Minimalan iznos novca koji se može podići u sklopu ove nove usluge iznosi 50 kuna. Maksimalan iznos koji se može podići na blagajnama malih Konzumovih prodajnih mjesta i kioscima Tiska je 1000 kuna, a u Tisak media centrima, Konzum maxi i Super Konzum prodavaonicama i do 3000 kuna.

Izdavatelji kartica, banke i kartične kuće naknadu za korištenje ove usluge naplaćuju sukladno svojim internim aktima. Riječ je o usluzi koja je jednaka onoj koju pružaju klasični bankomati i nije uvjetovana kupnjom u Konzumu i Tisku. Korisnik na blagajni samo treba zatražiti željeni iznos novca te predočiti svoju debitnu ili kreditnu karticu. Unošenjem PIN-a transakcija se autorizira te se s računa skida traženi iznos koji se korisniku predaje u gotovini.

Provođenje usluge Podigni novac prolazi isti način odobravanja kao i podizanje novca na bankomatu koje se odobrava isključivo korištenjem PIN-a, što omogućuje dodatnu razinu sigurnosti transakcija i zaštite korisnika, tvrdi se u priopćenju.

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar worldwizards
  worldwizards:

  rotten je napisao/la: Mi smo ti inače SVI jakooo glupi pa ---------------------------------------------------- pa ne znam jeste li vi glupi ili niste, ali ispade crna magija zato sto oce instalirat cash mashine po supermarketima. sad znam zasto su se indijanci cudili ... prikaži još!li kad su prvi put vidjelji konja

 • Avatar worldwizards
  worldwizards:

  a citam ovo, ove postove I ne mogu vjerovat ovo je hrvatima crna magija, ahahaaaa ko onima u srednjem vijeku nisu nesto znali objasniti, neku pojavu I onda odma davolja posla, ahahaaaaa

 • Novinar:

  Todorić je uspio iz razgloga što stalno širi biznis.