Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Komunalno društvo Ivakop osvojilo prestižnu nagradu Cropack 2017

Međunarodi stručni skup birao je najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu
29. svibnja 2017. u 10:15 66 prikaza
Ivakop
Foto: Promo

Na četrnaestom Cropack natječaju koje se 25. svibnja u organizaciji Instituta za ambalažu Tectus održalo u hotelu Sheraton u Zagrebu komunalno društvo Ivakop osvojilo je prvo mjesto s projektom Za suživot s prirodom u kategoriji „EKO CROPAK - Edukacijski projekt“. Time je pružena mogućnost izravnog sudjelovanja na svjetskom natječaju WorldStar u organizaciji Svjetske organizacije za ambalažu.

U nekoliko kategorija nagrade su osvojile renomirane dizajnerske, tiskarske i prehrambene tvrtke kao što su Studio Grozić, Argeta, Pivnica Medvedgrad, Iločki podrumi i druge. Nominirane tvrtke koje nisu osvojile nagrade su: Kraš, Franck, Hrvatski Telekom, Carlsberg Croatia, Maraska, Ledo, Podravka, Badel 1862, Labud, Lidl Hrvatska, Paška sirana, Zvijezda i dr.

Ponosni smo što smo bili u društvu renomiranih tvrtki u našoj državi, a time se potvrđuje naš vrijedni i stručni rad u planiranju i realizaciji naših projekata!

Natječaj Cropack osmišljen je s ciljem promocije i isticanja prednosti i koristi ambalaže kao važnog sredstva zaštite, promocije i identifikacije proizvoda te motiviranja proizvođača i korisnika ambalaže, dizajnera i tiskara na proširenje tehničke i kvalitativne granice ambalažne i grafičke industrije. Natječajem se ujedno želi potaknuti kreativnost mlade populacije (učenika i studenata), naglasiti nužnost kvalitativnih pomaka u promišljanju i prepoznatljivosti vizualnog nacionalnog identiteta ambalaže, grafičkog i industrijskog dizajna, ekoloških svojstava ambalaže te domaćeg razvoja strojeva, uređaja, opreme i sustava gospodarenja ambalažom i ambalažnim otpadom.

Projekt s kojim se komunalno društvo Ivakop prijavilo na ovogodišnji natječaj Cropack za cilj ima smanjenje ukupne količine otpada koji se odlaže na odlagalište kroz edukaciju stanovnika o pravilnom načinu odlaganja odvojeno prikupljenog otpada. Objedinjene su sve aktivnosti koje su usmjerene na edukaciju i informiranje stanovništva o načinima postupanja s otpadom. U 2016. godini to su bile aktivnosti na edukaciji učenika u osnovnim školama za koje su održane radionice o odvojenom prikupljanju otpada i kompostiranju. Od 2015. godine korisnici imaju mogućnost prijave za dodjelu kompostera, a ove godine su održane i edukativne radionice o kompostiranju u vlastitom vrtu.

Projektom Zamijeni za igru i sudjelovanjem na Festivalu igračaka promovira se ponovna upotreba starih predmeta, posebno igračaka i igara. Redovnom komunikacijom kroz razne kanale korisnike se obavještava o aktivnostima tvrtke. Donacijama prema udrugama civilnog društva i osnovnim školama potiče se odvojeno prikupljanje otpada na radnom mjestu i u obrazovnim ustanovama. Rezultati ovih aktivnosti vide se kroz podatak o opadanju količina miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagalištu te kroz povećanje količina odvojeno prikupljenih korisnih sastavnica otpada, papira i plastike.Cilj je promijeniti i navike stanovnika spram otpada, ukazati na važnost brige o zaštiti prirode i okoliša te stvoriti osjećaj uzajamne povezanosti između tvrtke Ivakop i njenih korisnika.

pivo Zlatna tekućina Znate li zašto pivo gotovo uvijek dolazi u smeđim ili zelenim bocama? Borzan Istraživanje Proizvodima ambalaža, izgled i proizvođač isti, a kvaliteta i okus različiti 16.12.2014., Zagreb -  Tvrtka Fridrih sampinjoni u Dumovcu, bavi se uzgojem gljiva. Vlasnik Ivan Fridrih dobitnik je zlatne kune. Ivan Fridrih i Petar Fridrih. Photo: Marko Prpic/PIXSELL Zlatna gospodarstva Predstavljamo male poduzetnike, osvajače ovogodišnje Zlatne kune
Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...