Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 27.5. do 25.10.

KLM uvodi četiri leta tjedno za Zagreb

zrakoplov, avion
Press Association/Pixsell
10.01.2014.
u 13:22

Uvođenjem KLM-ovih letova za Hrvatsku zadovoljan je ministar turizma Darko Lorencin.

KLM po prvi put u povijesti tvrtke leti u Hrvatsku, priopćio je Air France KLM.

Naime, podružnica te tvrtke Cityhopper od 27. svibnja do 25. listopada 2014. uvodi četiri leta tjedno za Zagreb. Oni koji se nađu na tim letovima letjet će zrakoplovom Fokker 70 koji raspolaže sa 80 sjedala, a tvrtka navodi da ''otvaranjem novog odredišta želi investirati u ekonomski i turistički razvoj između Nizozemske i Hrvatske''.

Uvođenjem KLM-ovih letova za Hrvatsku zadovoljan je i ministar turizma Darko Lorencin.

- Nizozemska je iznimno bitno emitivno tržište, s više od 320 tisuća turista koji godišnje posjete Hrvatsku, te vjerujem kako ce direktna zračna povezanost doprinijeti i povećanju turista između naših zemalja. Zahvaljujući KLM-u Hrvatska ce imati mogućnost ugostiti nove internacionalne goste, a Hrvati profitiraju s novim odredištima sirom svijeta. Vjerujem da će ta direktna, nova linija doprinijeti povećanju broj avio turista u Hrvatskoj, te će predstaviti za nas novi jaki segment tržišta- izjavio je Lorencin.

Inače, nizozemska kompanija KLM Royal Dutch Airlines osnovana je 1919. godine, a 2004. udružila se s Air Franceom u AIR FRANCE KLM čime su postali najjača europska zrakoplovna grupa.

Komentara 3

AY
Aydemi
15:02 10.01.2014.

Prvi KLM-ov Boeing 747 sletio u Zračnu luku Dubrovnik 26. 10. 1972. Osamdesetih godina prošlog stoljeća KLM je sa zrakoplovom DC-9 slijetao u Dubrovnik sezonski jednom tjedno, svake nedjelje. Toliko o prvom slijetanju u povijesti ako se i slijetanja uu Dubrovnik smatraju slijetanjima u Hrvatsku.

AY
Ayrus
15:35 10.01.2014.

A koja točno linija? Zagreb-Amsterdam ili?

PA
papa9087
12:58 11.01.2014.

@Aydemi - istina, KLM je 70tih i 80tih također prometovao i do Zagreba na liniji AMS-ZAG-BEG. Međutim, KLM je svoje letove prema Jugoslaviji obustavio u proljeće/ljeto 1991. Od tada se nije vraćao u ove prostore, uključujući i Hrvatsku. Tehnički gledano,no, ovo im je prvi let za samostalnu Hrvatsku. Tako da je u jednu ruku izvor iz KLMa ipak u pravu ... :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije