Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovanje po zakonu

Kina obećala Appleu strožu zaštitu intelektualnih prava

Puč u Hondurasu
Foto: Reuters
1/2
29.03.2012.
u 10:45

Međunarodne kompanije moraju pridati više pozornosti svojim zaposlenicima u Kini, poručio je zamjenik premijera

Apple može odahnuti ako je vjerovati dogovoru kineskog zamjenika premijera i Appleova izvršnog direktora Tima Cooka. Naime, Li Keqiang obećao je Cooku da će pojačati kontrolu i zaštitu intelektualnih prava u Kini.

– Otvorenost prema svijetu uvjet je za transformaciju kineskog ekonomskog razvoja, proširenje domaće potražnje i provođenje tehnoloških inovacija – kazao je kineski zamjenik premijera, javlja Reuters.

Unatoč spremnosti na otvorenost, Keqiang, za kojeg se očekuje kako će biti sljedeći kineski premijer, pozvao je međunarodne kompanije da pridaju više pozornosti radnicima u Kini.

Cook je pak obećao da će svoje poslovanje u Kini provoditi iskreno i poštujući kineske zakone. Naime, Apple je u dugotrajnoj zavadi s kineskom tvrtkom Proview zbog imena iPada, a nakon optužbi za nepravilnosti u poslovanju provjerava radnička prava kod svojih kooperanata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije