Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komplikacije

Kasni dvije godine, no uskoro bi mogla početi gradnja Ikee u susjedstvu?

16.12.2018.
u 08:23

Švedska kompanija najprije je računala da će svoj prvi centar u Sloveniji otvoriti u 2018., no došlo je do komplikacija s domaćim nekretninskim poduzetnikom koji posjeduje objekte na predviđenoj trasi gdje se morala graditi pristupna cesta do ljubljanske Ikee

Otvaranje Ikeina trgovačkog centra u Ljubljani kasni dvije godine zbog zapleta oko otkupa zemljišta za gradnju pristupne ceste, ali bi građevinski radovi ipak mogli početi iduće godine, iznio je u četvrtak regionalni direktor Ikee za nekretnine Vladislav Lalić.

Švedska kompanija najprije je računala da će svoj prvi centar u Sloveniji otvoriti u 2018., no došlo je do komplikacija s domaćim nekretninskim poduzetnikom koji posjeduje objekte na predviđenoj trasi gdje se morala graditi pristupna cesta do ljubljanske Ikee, piše Poslovni dnevnik. 

1/35

On je gradu odbijao prodati zemljište po ponuđenoj cijeni, dok bi postupak razvlaštenja trajao predugo.

Lalić je potvrdio da su upravi ljubljanske općine predložili izmjenu prostornog plana, kako bi se ta blokada otklonila, a koji će biti javno prezentiran do kraja idućeg tjedna.

“Ikea je već izabrala sve izvođače građevinskih radova. Gradnja obično traje oko godinu dana, te ako s njome počnemo sredinom iduće godine, prvim bismo kupcima mogli otvoriti vrata u 2020.”, rekao je Lalić.

Ikea je prije tri godine za gradnju svog centra na području trgovačke zone BTC u Ljubljani kupila 53.00 četvornih metara od nekretninskog odjela osiguranja Triglav, za oko 20 milijuna eura, a gradnja je trebala početi 2016. Kako navode slovenski mediji, u Ikei su jedno vrijeme zbog različitih komplikacija u vezi s otkupom zemljišta i dobivanja dozvola razmišljali čak i da odustanu od gradnje.

Pogledajte i video Pokušali su opljačkati trgovinu, ali na ovo nisu računali

Komentara 1

SA
samoborka
08:42 16.12.2018.

Kolika strka i ushicenje uvijek oko te Ikee. Kao da su nesto posebno,a nisu ni po cemu. Pitam se zasto ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije