Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKAJU RUSE

Kabin zajam spasio bi 200 radnih mjesta u Adriadieselu

Adriadiesel
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
15.03.2014.
u 11:09

Kaba nudi sedam milijuna kuna. I. Žabčić i M. Vuković, vlasnici tvornice oružja HS Produkt koji su nedavno kupili banku, tako bi mogli spasiti još jednu tvrtku

Radnici karlovačkog Adriadiesela ulaze u drugi tjedan štrajka za koji su se odlučili nakon što nisu dočekali drugi dio plaće još za studeni prošle godine. Riječ o uglednoj tvrtki koja svoje motore ugrađuje u mnoge brodove koji plove svim svjetskim morima, ali i u nuklearne elektrane. No zbog globalne recesije, a sada i krize u Ukrajini, ostali su u zrakopraznom prostoru očekujući potpisivanje novih ugovora s ruskim partnerima.

Predvođeno Sindikatom metalaca Hrvatske, 200 radnika odlučilo se za štrajk kojem se ne nadzire kraj ni nakon nekoliko sastanaka Nadzornog odbora koji čine predstavnici najvećih dioničara tvrtke. Vlasnici Adriadiesela su Jadranska ulaganja Danka Končara i brodogradilište Uljanik, koji imaju po 30, te država sa 23 posto vlasništva, ali i manjim paketima HZZO-a i HZMO-a. Brodosplit ima 5 posto, a dioničari su i Grad Karlovac i gradske tvrtke.

Svjetlo na kraju tunela radnici su vidjeli nakon što je Karlovačka banka ponudila zajam od sedam milijuna kuna za plaće i obrtna sredstva. Tako bi Ivan Žabčić i Marko Vuković, vlasnici tvornice oružja HS Produkt,+ koji su nedavno kupili Kabu, mogli spasiti od propasti još jednu karlovačku tvrtku. Vlasnici Adriadiesela još se nisu izjasnili o ponudi.

>> Apel vlasnicima: Sačuvajte dvije stotine radnih mjesta

Komentara 1

JA
jankec30
12:09 16.03.2014.

možda je upravu strah da ne ostanu bez fotelja....a vjerovatno bi velik dio njih bio višak ako bi netko preuzeo upravljanje tvrtkom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije