Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

JYSK nastavlja agresivno širenje u Hrvatskoj prije dolaska Ikee

Prema najavama vlasnika i direktora Larsa Larsona, u Hrvatskoj će biti najmanje 40 trgovina. U Zagrebu će biti sjedište tvrtke Jysk Western Balkans koja će, osim za Hrvatsku, biti nadležna i za tržišta Slovenije i BiH.
02. rujna 2010. u 18:30 10 komentara 755 prikaza
dječja soba
Foto: arhiva vl

Danski proizvođač namještaja Jysk, koji je u Hrvatskoj preduhitrio Ikeu, nastavlja svoje širenje. Već za koji dan taj lanac, koji je najveći europski prodavač opreme i tekstilnog asortimana za kućanstva, otvara nove prodavaonice u Zagrebu i Imotskom.

Time će broj hrvatskih prodavaonica narasti na 13, nakon što je prva prodavaonica otvorena u Zadru 2009. godine. No prema najavama vlasnika i direktora Larsa Larsona, u Hrvatskoj će ih biti najmanje 40, a Zagreb, odnosno nekadašnji Magmin objekt kraj rotora na Jadranskome mostu koji se otvara 9. rujna, izabran je za sjedište tvrtke Jysk Western Balkans koja će, osim za Hrvatsku, biti nadležna i za tržišta Slovenije i BiH.

Prva prodavaonica Jyska otvorena je 1979. u Aarhusu u Danskoj, gdje još uvijek posluje. Tada se poduzeće zvalo JYSK Sengetøjslager, no 2001. ime je promijenjeno u JYSK.Većinom u Europi, ali i u Kini, Kazahstanu, Kanadi te na Grenlandu - ukupno u 34 države svijeta - tvrtka danas ima više od 1700 prodavaonica. Sljedeća zemlja u kojoj planiraju poslovanje je Srbija.

Kako doznajemo, godišnji je promet grupe gotovo 2,15 milijardi eura, a zapošljava oko 15.000 ljudi. Danska je kraljica ove godine Jysk proglasila kraljevskim službenim dobavljačem.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • -obrisani-:

  03.09.2010. u 08:01h maxell je napisao/la: Jysk u Hrvatskoj. Jos jedan nacin gdje se od nas ismijavaju i prave od nas budale. Nasa drva se izvoze za sitan novac, a oni ih prerade u namjestaj te ponovo uvezu kako bi ... prikaži još!bi zadovoljili trziste jadne jadne Hrvatske koja nema vise tvornica namjestaja -------------------------- Bingo. Nek je netko skužio o čemu se radi. Ali ako će te utješiti to rade i Češka, Slovačka i Poljska.

 • Avatar sebastian
  sebastian:

  kako to, dali oni imaju dozvolu, nemoze samo tako i dali su skolovani nemoze svako prodavati namjestaj, trebaju imati uporabnu dozvolu i prodajnu, poslati cu ja nase decke inspektore...da ih malo preplase...onda operuskaju i onda da im uvale velike kazne, ... prikaži još! da i drzava nesto zaradi, oni ce vec naci razlog, naprimjer da su zakasnili sa prijavom ili slicno...

 • -obrisani-:

  Ti kažeš svoju cijenu oni kupe. Sve je pošteno. Na isti način i ti kupuješ od Kineza. Kreni od sebe.