Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prelazak

Jure Radić više nije predsjednik uprave IGH

Jure Radić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
07.05.2014.
u 20:56

Uz Juru Radića u Nadzornom će odboru raditi i dioničar Venjamin Mežibovski i Tomislav Alpeza koji je vodio financijsko restrukturiranje IGH tijekom predstečajne nagodbe

Na skupštini Instituta IGH dugogodišnji čelnik te kompanije Jure Radić prešao je iz uprave na čelo Nadzornog odbora. Tako je samo potvrđena odluka koja je bila već jasna nakon što je dodatni kapital društva nakon uspješno provedene predstečajne nagodbe najavio uplatiti ruski multimilijunaš Sergej Gljadelkin, koji će i postati većinski vlasnik IGH.

Nadzorni odbor imenovao je Radića za čelnika NO. Umjesto tročlane uprave IGH će ubuduće imati dva člana – predsjednika Željka Grzunova i članicu Jelenu Bleiziffer, izvijestila je kompanija na Zagrebačkoj burzi. U NO uz Radića bit će Venjamin Mežibovski i Tomislav Alpeza.

Na glavnoj skupštini društva donesena je i odluka o smanjenju, a zatim povećanju temeljnog kapitala. Tako je temeljni kapital smanjen sa 123,5 milijuna kuna na 58,7 milijuna kuna i to smanjenjem nominalnog iznosa dionice sa 400 na 190 kuna. Razlika od 64,8 milijuna upotrijebit će se za pokriće gubitaka iz ranijih godina. Istodobno je i donesena odluka o povećanju temeljnog kapitala na 116,6 milijuna kuna koje će uložiti S. Gljadelkin. Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem 305.000 novih dionica, nominalnog iznosa od 190 kuna.

Kako je već i objavljeno, S. Gljadelkin vlasnik je grupe trgovačkih društava s više od 20 članica. Krovna kompanija kojoj je Gljadelkin većinski vlasnik je austrijski holding Avenue Holdings koji ostvaruje godišnji konsolidirani prihod od 500 milijuna dolara. Uz rusko Gljadelkin ima i hrvatsko državljanstvo, te tu i živi s obitelji, a uz IGH ima i šireg interesa za ulaganje u našu zemlju. Tako se je javio i na natječaj za Kupare.

Inače, u prvom kvartalu ove godine IGH je imao manje poslovne  prihode za 12,21 posto ali i manje poslovne rashode za  10,03 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a operativna dobit bila je osam milijuna kuna.

>> Moskovski građevinar i multimilijunaš Gljadelkin kupuje IGH

Komentara 14

DU
Deleted user
19:34 07.05.2014.

gospodin 10% iz obnove 90tih

PS
Privatni sektor
21:57 07.05.2014.

Samo nemoj graditi Peljeski most, jer ce nam trebati jos jedan za buru.

Avatar Melankolija
Melankolija
07:14 08.05.2014.

Dok je bilo zobi, bilo je ugodno sve ove godine. Ja sam svoje prosao, a sad neka se drugi,........da izvines.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije