Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve ih je više

Japanske goste zanimaju agroturizam i mega festivali

Darko Lorencin
Foto: MINT
1/3
12.11.2014.
u 21:30

Hrvatski turistički predstavnici razgovarali su i s predstavnicima Japan Airlinesa o mogućim čarter letovima

Broj japanskih turista u Hrvatskoj u posljednjih pet godina se udvostručio, a potražnja za odmorom u Hrvatskoj i dalje raste, rekla je ministru turizma Darku Lorencinu i direktoru Glavnog ureda HTZ-a Ratomiru Ivčiću u Japanu predstavnica Japanske agencije za turizam Yumi Yamaguchi. Ministar Lorencin je naglasio da hrvatski turizam ima ambiciozne ciljeve. 

Inače, godišnje u inozemstvo putuje između osam i devet milijuna Japanaca, a europske destinacije biraju samo dva milijuna. Sugovornici iz japanskog udružena putničkih agencija kazali su hrvatskoj delegaciji da je Hrvatska poznato turističko odredište među japanskim turistima i da bi zbog toga bilo dobro još više segmentirati tržište te promovirati posebne oblike proizvoda i to primjerice agroturizam koji kod Japanaca izaziva značajan interes.

Mlađi japanski turisti, pak zainteresirani su za festivale i glazbena događanja, pa je mnogima motiv dolazaka splitska Ultra. Hrvatski turistički predstavnici razgovarali su i s predstavnicima Japan Airlinesa o mogućim čarter letovima i promociji Hrvatske putem njihove web stranice i in flight magazina.

>> Hrvatskoj turizam jedini zdrav sektor

>> Ratomir Ivičić: Korejce učimo da je Hrvatska više od Zagreba i Dubrovnika

Komentara 1

Avatar Vrijeme
Vrijeme
07:46 16.11.2014.

Bravo, agroturizam i mega festivali, odlicno. I jedno i drugo mozemo imati uz samo malo dorade. Prije sam pisao o zdravstveno-estetskom turizmu koji bi u raznim kombinacijama moga biti jos interesantniji. Bravo, u tim pravcima se krece moderni turizam, a mi ves sad imamo gotovo sve resurse. Naravno koordinacija i lako prepoznatljiva struktura su neophodne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije