Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 12 mjeseci

JANAF-u uzlet neto dobiti na 104,7 milijuna kuna!

Dragan Kovačević
Željko Hladika/Pixsell
14.02.2014.
u 10:04

Rast neto dobiti pratila je i bruto dobit u iznosu od 113,5 milijuna kuna koja je veća za 10,7% od ostvarene dobiti u istom razdoblju prethodne godine.

Janaf je u dvanaest mjeseci 2013. značajno poboljšao rezultate poslovanja pa ostvario uzlet neto dobiti na više od 104,7 milijuna kuna. Tvrtka koju voi HNS-ov Dragan Kovačević tako je rezultat iz 2012. uvećala za 9,2 posto.

Rast neto dobiti pratila je i bruto dobit u iznosu od 113,5 milijuna kuna koja je veća za 10,7% od ostvarene dobiti u istom razdoblju prethodne godine. Rezerva u neto dobiti značit će sigurnost za izvršenje investicija koje su u posljednjih tri godine doživjele ubrzanje. Samo u tekućoj 2014. godini završavaju se dva investicija projekta u vrijednosti gotovo 380 milijuna kuna na terminalima Omišalj i Žitnjak vezana uz skladištenje nafte i naftnih derivata te će njihovo puštanje u rad biti u ožujku i svibnju ove godine, kažu u kompaniji.

Zato se i u Janafu iščekuje odluka Vlade o povlačenju neto dobiti državnih tvrtki. Prema neslužbenim informacijama Vlada je odlučila povući tek manji dio dobiti iz tvrtki koje će ulagati u tekućoj godini, što bi išlo u prilog i Janafu i Hrvatskoj elektroprivredi. Ukupni prihodi Janafa iznosili su lani  475,8 milijuna kuna čime su premašili poslovni plan za gotovo 17 posto. Pritom se najveći dio prihoda odnosi na  transport i skladištenje nafte i naftnih derivata,  421,6 milijuna kuna. U tom segmentu rastu prihodi od transporta na inozemnom tržištu i to po stopi od 18,7 posto.   

Prihodi od skladištenja nafte, u iznosu od 92,3 milijuna kuna, čine 22 posto prihoda iz temeljne djelatnosti.

>>Janaf raspisao natječaj za gradnju spremnika nafte od milijardu kuna
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije