Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija

Janaf raspisao natječaj za gradnju spremnika nafte od milijardu kuna

Ante Markov, predsjednik uprave Janafa
Mišo Lišanin
01.02.2011.
u 16:22

Janaf spremnike u Omišlju namjerava završiti do 2015. godine, a postupak javne nabave provest će se do svibnja

Janaf je objavio natječaj za gradnju spremnika za sirovu naftu na Terminalu Omišalj, što je najveća investicija te državne tvrtke, vrijedna čak milijardu kuna. Janaf tim natječajem poziva sve zainteresirane izvođače, poručili su, koji žele sudjelovati u tom velikom investicijskom projektu. 

– Gradnja će se odvijati u više faza, a radovi počinju sredinom veljače. U prvoj fazi to su pripremni radovi za gradnju prvih triju spremnika za sirovu naftu nakon provedenog postupka odabira sredinom svibnja ove godine – rekli su u Janafu. Spremnici nafte u Omišlju trebali bi biti gotovi 2015. godine. Ukupno će se graditi osam spremnika za sirovu naftu obujma po 80.000 kubičnih metara, ali i spremnici za naftne derivate kapaciteta 100.000 kubika. Iz Janafa su već poručili kako je ta tvrtka u velikome investicijskom ciklusu koji je počeo prije nekoliko godina i koji će trajati još nekoliko godina kako bi se modernizirao naftovodni sustav i povećao kapacitet za skladištenje nafte i naftnih derivata. Tada su u Janafu rekli kako taj investicijski ciklus nije važan samo za njih nego i za domaće kompanije iz građevinske i metalsko-monterske industrije koje će moći dobiti posao. S obzirom na krizu i recesiju, odnosno nedostatak investicija, ovako veliko ulaganje dobrodošlo je za sve u “lancu” koji žele posao.

Komentara 6

MO
moshmislit
10:47 02.02.2011.

a Pastor će raditi protupožarnu zaštitu?

TA
tarle1
19:16 01.02.2011.

Kad vidim ovog tipa i sjetim se kako je došao na mjesto ravnatelja Janafa, izgubim volju za život i sve mi se zgadi. A, nažalost, takvih je u ovoj jadnoj i lopovskoj zemlji, na tisuće Lezi lebe da te jedem! Sirotinjo probudi se. Nije još kasno. Vidite što se radi u Tunisu i Egiptu.

OB
-obrisani-
19:33 01.02.2011.

Jos jedan bal vampira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije