Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kina

Izravna strana ulaganja u Kinu i dalje rekordno rastu

kina
Reuters/Pixsell
17.02.2011.
u 11:33

Kina je u siječnju privukla 10,03 milijarde dolara stranih ulaganja, a u prošloj godini su povećana za 17,4 posto u odnosu na godinu ranije, na rekordnih 105,7 milijardi dolara

Kineska vlada objavila je podatak o porastu izravnih stranih ulaganja u tu zemlju u siječnju za 23,4 posto na godišnjoj razini.

Kina je tako na početku godine privukla 10,03 milijarde dolara stranih ulaganja.  U prosincu je priljev stranih ulaganja bio u vrijednosti 14,03 milijarde dolara, što je porast za 15,6 posto u odnosu na prosinac 2009.

Prema ranijem izvješću kineske vlade, u prošloj su godini izravna strana ulaganja povećana za 17,4 posto u odnosu na godinu ranije, na rekordnih 105,7 milijardi dolara. To ukazuje na jačanje povjerenja inozemnih kompanija u kinesko gospodarstvo, prije svega u brzorastući sektor nekretnina, unatoč potezima vlade u Pekingu da ograniči likvidnost i obuzda inflaciju.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
13:51 17.02.2011.

mali-murat Samo se ti rugaj...kad ti zakupe Slavoniju, kupe skverove, sagrade koju tvornicu...uzmu Hrvatsko drzavljanstvo...pokrenu proizvodnju i privredu...mahat ces i ti zastavicama i slavit Kinesku Novu Godinu, sa zadovoljstvom. A i red je, nek radi i stvara onaj tko to zna.

OB
-obrisani-
13:56 17.02.2011.

Engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski, ruski, švedski...??? Zaboravite narode! Počnite učiti kineski, japanski!!!! Woa š!

TO
tombola
17:30 17.02.2011.

komunizam se vraca ponovo u svijetu jace nego ikad prije i tako mora da bude.kinezi imaju broj i ekonomiju koja raste ko nikad prije.bivsi sovjetski savez nije uspio da se popne ekonomski zato sto su prilike u ono vrijeme bile nepovoljne za napredak socijalizma i uspijeh narodne vlasti.danas kina polako ali sigurno povracuje izgubljene snage anti-kapitalisticke borbe preko ekonomskih dostignuca koji ce preokrenuti cijeli svijet u pravac socijalizma.ljudska pravda predvida da i nikad nece prihvatiti da robovalsnici odlucuju koliko da narod radi niti nacin rada.sve u zivotu pripada narodu i nikome drugome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije