Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Izgradili novu halu za gradnju dječjih igrališta, a planiraju i nova zapošljavanja

Tvrtka Usluga d.o.o. iz Pakraca više puta je dobila bespovratna EU sredstava za projeke, a sada su dobili 4,9 milijuna kuna
15. rujna 2018. u 00:30 1 komentara 315 prikaza
Usluga d.o.o.
Foto: usluga-pakrac.hr

Tvrtka Usluga d.o.o. iz Pakraca, koje se bavi proizvodnjom dječjih igrališta i naprava za igru i zabavu djece, višestruki je dobitnik bespovratnih sredstava EU za niz prijavljenih projekata.

U sklopu najnovijeg, 4,9 milijuna kuna vrijednog projekta sredstvima EU izgradili su proizvodnu halu od 309 četvornih metara. U proizvodnju su uveli nove proizvode i novi softver prilagođen potrebama tvrtke, a nabavili su i radna vozila i alate za proizvodnju opreme za dječja igrališta.

gabrijela žalac Josip Bohutinski Država može od lokalnih vlasti naučiti kako doći do novca iz EU

– Projektom smo željeli ojačati sposobnost tvrtke za natjecanje na domaćem i međunarodnim tržištima kroz izgradnju novog proizvodnog pogona i instaliranje nove tehnologije. Riješili smo problem velikih transportnih troškova uvjetovanih proizvodnjom na dvije lokacije te stvorili preduvjete za razvoj tvrtke – ističe Marijan Turuk, direktor tvrtke.

U iduće dvije godine planiraju povećati prihode od prodaje za 66%, povećati prihode od izvoza za 180 tisuća kuna te otvoriti 14 novih radnih mjesta.

Zlatko Dalić
Pljušte čestitke
Prepoznajete li ga? Danas slavi 54. rođendan, a Hrvatskoj je donio neizmjernu sreću
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji