Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Iz Izraela bi u Hrvatsku moglo stići i 100.000 turista

Izraelski su turisti u potrazi za novim destinacijama, a izraelski hotelijeri za novim investicijama, kaže ministar Stas Misezhnikov
26. lipnja 2012. u 17:35 19 komentara 234 prikaza
'26.06.2012., Zagreb - U Ministarstvu turizma odrzana je konferencija za medije povodom posjeta izraelskog ministra turizma Stasa Misezhnikova. Stas Misezhnikov i Veljko Ostojic. Photo: Davor Puklavec
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'

Izraelski su turisti u potrazi za novim odredištima. Samo ih je u Tursku na odmor godišnje putovalo oko 600.000. Ta brojka pada, a Hrvatska ima potencijala nametnuti se kao jedna od novih destinacija.

– Lani je u Hrvatskoj, prema statistici, bilo oko 35.000 izraelskih turista. Uvjeren sam da ih je bilo i više jer se koriste i drugim putovnicama. Hrvatska može privući stotine tisuća gostiju iz Izraela koji zbog rasporeda praznika mogu dolaziti i izvan sezone – rekao je nakon susreta s ministrom turizma Veljkom Ostojićem njegov izraelski kolega Stas Misezhnikov.

Ministri su dogovorili da pojačaju promociju u obje zemlje, a gost iz Izraela kazao je i kako su tamošnji hotelijeri u potrazi za dobrim investicijama. Ministar Ostojić ga je, među ostalim, upoznao s mogućnostima privatizacije preostalih turističkih kompanija u Hrvatskoj. 

adidas Solar Boost 19
Slatke muke
Najmekše tenisice za duge pruge: od brzih treninga do maratona
 • paper2cuts:

  ma nisu skrti oni, ima se para..

 • ja sam gladan:

  50% njih će potražiti Prvog da im vrati lovu koju im je poslovno popalil.

 • Avatar WHAZZUP
  WHAZZUP:

  26.06.2012. u 20:34h paper2cuts da, trošim i na prijatelje, zaposlenike..... ...kaj je tu čudno?