Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravka

Iz Dubaija vegetom osvajaju tržište od 400 milijuna ljudi

Podravka
Foto: Podravka
13.02.2015.
u 00:10

Nakon Dubaija Podravka je pokrenula i postupak registraciju društva u Dar-es-Salaamu u Tanzaniji te predstavništva u Pekingu

U skladu s planiranim rastom i razvojem na internacionalnom tržištu, na kojemu u sljedećih pet godina planira ostvarivati najmanje dvije trećine prihoda, Podravka je u Dubaiju (UAE) otvorila regionalni ured za Bliski istok i Sjevernu Afriku s kojim će na tim tržištima pokrivati čak 400 milijuna potencijalnih kupaca.

Podravkin ured otvoren je u Jafzi (Jebel Ali Free Zone), jednoj od najvećih zona slobodne carinske trgovine u svijetu. Podržao ga je i Tariq Saqer Bin Ghalaita, potpredsjednik za globalne komercijalne i korisničke poslove korporacije EZW u sklopu koje posluje Jafza, a za direktora ureda imenovan je Nermin Salman, dosadašnji regionalni direktor Gorenja za Srednji istok, Iran i Sjevernu Afriku.

Predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić nedavno je najavio i fokus na Adria regiju, EU, Rusiju, zemlje CIS-a te tržišta Amerike, Australije... Nakon Dubaija krenulo se i u postupak registracije društva u Dar-es-Salaamu u Tanzaniji te predstavništva u Pekingu.

>>Vegetu će u Africi razvoziti motociklima

>>Teta Vegeta napokon će dobiti nadgrobni spomenik

Komentara 5

SA
samoborka
00:26 13.02.2015.

Ne zanosimo se previse. Jako velik dio Vegete (namijenjene prvenstveno za izvoz) se ne proizvodi u Hrvatskoj nego u Poljskoj. Prema tome hrvatski covjek i radnik od svega toga nema nista. Podravka je postala pakiraonica uvoznih proizvoda. Podravkina tjestenina je proizvedena u Ceskoj (citajte deklaracije!), Podravkino zamrznuto povrce u Srbiji, Belgiji, Madjarskoj, Podravkin konzervirani grah u Italiji itd. Prema tome..Podravkinom uspjehu se hrvatski narod moze veseliti samo i ako se Podravkina proizvodnja bude provodila u Hrvatskoj. Jer inace se uspjehu Vegete trebaju veseliti Poljaci a ne mi.

AN
anonimna1
11:09 13.02.2015.

a koncetrat rajčica uvoze iz kine . neke ambalaže isto iz inozemstva. i tako dalje starije radnike pritišču da uzmu sitniš i odu doma. uzmu mlade na ugovor pa ih smjenjuju da bude jeftinija proizvodnja. tako perspektivu imaju samo neki.(po vezi)

MI
MilkyMilky
08:54 13.02.2015.

Podravka je zatvorila tvornicu u Poljskoj prosle godine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije