Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrokemija

Iskup tranše komercijalnih zapisa, čeka se i novi ulagač

Petrokemija
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
30.12.2015.
u 07:15

Petrokemija je iskupila 28. tranšu komercijalnih zapisa nominalnog iznosa 1,875.000 kuna i time završila iskup tog vrijednosnog papira

Petrokemija je iskupila 28. tranšu komercijalnih zapisa nominalnog iznosa 1,875.000 kuna i time završila iskup tog vrijednosnog papira. Inače, Petrokemija bi uskoro trebala znati novog strateškog partnera, nakon dubinskog snimanja u kojem sudjeluje pet kompanija – mađarski MET, inače tvrtka povezana s MOL-om, Ina, PPD, srpska kompanija Elixir te rumunjska tvrtka Interagro. Navodno su neki od interesenata odustali pa je izgledno da u konačnici opet ostanu samo Ina i PPD o kojima se govori od samog početka jer imaju potraživanja od Petrokemije pa bi i taj dug mogli pretvoriti u vlasnički udjel. PPD bi navodno išao s partnerom, austrijskim Boeralisom. 

>> Za Petrokemiju stiglo čak pet ponuda, među njima Ina, MET, PPD

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije