Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optima telekom:

'Investicije su društvo su dovele u nepovoljnu financijsku situaciju'

Matija Martić (1)
Daniel Kasap/PIXSELL
14.02.2013.
u 15:45

Prihodi od telekomunikacijskih usluga u 2012. godini iznose 543,6 mil. kuna. U usporedbi s ostvarenim rastom u 2011. godini koji je u odnosu na 2010. iznosio 7%, u 2012. godini ostvaren je dvoznamenkasti rast od 16,4%.

Optima Telekom prošle je godine ostvario povećanje ukupnih konsolidiranih poslovnih prihoda za 78,2 mil. kuna. Istovremeno operativna dobiti (EBITDA) iznosi 76,2 mil. kuna i po prvi puta u poslovanju Optima Telekoma pokriva neto financijske rashode, priopćili su iz te tvrtke.

''Prihodi od telekomunikacijskih usluga u 2012. godini iznose 543,6 mil. kuna. U usporedbi s ostvarenim rastom u 2011. godini koji je u odnosu na 2010. iznosio 7%, u 2012. godini ostvaren je dvoznamenkasti rast od 16,4%.

U apsolutnom iznosu, najveći rast ostvaren je od prihoda interkonekcije i to za 39,1 mil. kuna, odnosno 38,4% u odnosu na 2011. Značajan rast ostvaren je i od prihoda multimedijalnih usluga koje bilježe rast od 63,2% i iznose 17,5 mil. kuna.

Iako se na tržištu javne govorne usluge u nepokretnim mrežama kontinuirano bilježi pad količine minuta, Optima je i u ovome segmentu zabilježila rast od 3,9%, odnosno 274,5 mil. kuna prihoda.

Veći rast bilježi se i u segmentu prihoda od Internet i podatkovnih usluga. U segmentu prihoda od Internet usluga ostvaren je prihod od 86,3 mil. kuna odnosno rast od 25,6%, a u segmentu podatkovnih usluga prihod je 24,7 mil. kuna, odnosno ostvaren je rast od 13,3%. Rast multimedijalnih i Internet usluga rezultat je usmjerenosti prodajnih aktivnosti na pakete usluga koji sadrže Internet i multimedijalne usluge (O2 i O3 paketi).Kapitalna ulaganja Optima Telekoma u 2012. godini iznosila su 53,3 milijuna.'', navode u priopćenju. 

Predsjednik Uprave Optima Telekoma Matija Martić komentirao je pokretanje predstečajne nagodbe.

- Unatoč uspješnim trendovima poslovanja i ostvarenom najboljem rezultatu do sada, znatni financijski troškovi koji su posljedica velikih investicija, društvo su doveli u nepovoljnu financijsku situaciju. Stoga smo se odlučili na pokretanje procesa predstečajne nagodbe koji će nam omogućiti financijsko restrukturiranje i time stvoriti zdrave osnove za dugoročno redovno poslovanje društva. Sama činjenica pokretanja postupka predstečajne nagodbe neće imati utjecaj na pružanje usluga krajnjim korisnicima. Tvrtkama i građanima nastaviti ćemo nesmetano pružati usluge, prema uvjetima iz odabranih paketa usluga. Također, ni daljnje ugovaranje i aktiviranje novih korisnika neće biti ugroženo te planiramo nastaviti ulagati maksimalne napore s ciljem ispunjenja potreba i zahtjeva naših korisnika. Naši brojni vjerni i zadovoljni korisnici daju nam snagu da nastavimo i dalje kao drugi i drugačiji- izjavio je predsjednik Uprave Optima Telekoma Matija Martić.

>> Optima Telekomu blokiran račun, ne može isplatiti vjerovnike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije