Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže poništenje

INI oduzeta dozvola za istražni prostor 'Drava'

Ina zgrada
Foto: Robert Anić/PIXSELL
24.02.2015.
u 12:06

INA smatra navedeno rješenje zakonski neutemeljenim te će pokrenuti upravni spor sa ciljem njegova poništenj

 - INA je jučer zaprimila rješenje Ministarstva gospodarstva kojim se kompaniji ponovno oduzima dozvola za istraživanje na istražnom prostoru „Drava“, unatoč tome što je Visoki upravni sud u siječnju ove godine donio presudu o poništavanju rješenja iz 2011. godine i time potvrdio kako Ministarstvo nije dokazalo da INA nije ispunila svoje obveze, poručuju iz kompanije.

INA smatra navedeno rješenje zakonski neutemeljenim te će pokrenuti upravni spor sa ciljem njegova poništenja.

 - Ministarstvo gospodarstva u studenom 2014. godine donijelo odluku o ponovnom oduzimanju dozvola na prostorima „Sava“ i „Sjeverozapadna Hrvatska“. Sve tri oduzete dozvole značajno se preklapaju s blokovima koji su predmet nedavno završenog natječaja za istraživanje u kontinentalnoj Hrvatskoj. Naglašavamo još jednom kako se kao rezultat navedenih odluka Ministarstva gospodarstva, uz činjenicu da je proteklo više od tri godine, nisu mogli realizirati pripremljeni projekti na tim područjima, uzrokujući time gubitak Ini te državnom i lokalnim proračunima te sprječavajući kompaniju u održavanju i rastu svojih investicija u istraživanje u Hrvatskoj, javljaju iz INE.

>> Umjesto 365 milijuna kuna, Ina će plaćati za koncesije 2 milijarde?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije