Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Ingra ne mora Međimurje Visokogradnji platiti 6,2 mil. USD

ingra
Pixsell
10.05.2010.
u 12:56

Međimurje Visokogradnja mora Ingri nadoknadi parnične troškove u iznosu od 926.350,00 kuna.

Ingra je danas obavijestila Zagrebačku burzu da se presudom Visokog trgovačkog suda RH ukida platni nalog kojim je Ingri naloženo platiti tvrtki Međimurje Visokogradnja u stečaju iznos od 6,186.328,69 američkih dolara. U priopčenju se navodi kako je riječ o sporu s Međimurje Visokogradnjom te kako je novom presudom preinačena presuda Trgovačkog suda u Varaždinu iz svibnja 2009. godine.

Uz to Međimurje Visokogradnja mora Ingri nadoknadi parnične troškove u iznosu od 926.350,00 kuna u roku od osam dana.Da podsjetimo, radi se o slučaju straom više od petnaest godina, u kojem je posljednja presuda donesena od strane Visokog trgovačkog suda u Varaždinu krajem svibnja prošle godine, gdje je nepravomoćnom odlukom presuđeno da Ingra Međimurje Visokogradnji mora isplatiti 6,2 milijuna dolara u kunskoj protuvrijednosti.

Visokogradnja je od Ingre tražila ovrhu zbog neisplaćenih 6,2 milijuna dolara za opremu i mehanizaciju te obavljene radove na gradnji 2870 stanova u Tripoliju u Libiji. Radi se o poslu koji je bio ugovoren 1988. godine, a Međimurje Viskogradnja je 1995. godine tužila Ingru kao jedan od kooperanata. Visoki trgovački sud RH nakon Ingrine žalbe zahtjev Međimurja Visokogradnje u cijelosti je odbio kao neosnovan.

Bivši čelnik Visokogradnje Željko Kavran rekao nam je kako je vrlo čudno da se nakon tri presude u njihovu korist odjednom donese suprotna odluka, te kako slučaj u Libiji nije jedini,i kako im je Ingra dužna novac i za posao u Rusiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije