Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ingra izdala novu tranšu komercijalnih zapisa, interes ulagača dobar

igor oppenheim
Renato Branđolica
02.02.2010.
u 12:44

Potražnja za komercijalnim zapisima bila je izrazito dobra što upućuje na povjerenje domaćih ulagatelja te dužničke vrijednosne papire Ingre. U izdanju je sudjelovalo više od 20 ulagatelja od čega investicijski fondovi sa 40,9 posto, mirovinski fondovi 33,4 posto, banke 17,0 posto i ostali 8,8 posto.

Ingra je jučer izdala devetu tranšu komercijalnih zapisa u iznosu 7,06 milijuna eura i desetu kunsku tranšu komercijalnih zapisa ukupnog iznosa 22,0 milijuna kuna. Obje tranše izdane su na rok od 361 dan, s datumom dospijeća 28. siječnja 2011. godine - priopćeno je iz Ingre.

Potražnja za  tranšama bila je izrazito dobra što upućuje na povjerenje domaćih ulagatelja u komercijalne zapise Ingre. U izdanju je sudjelovalo više od 20 ulagatelja, a najviše su zastupljeni investicijski fondovi sa 40,9 posto, mirovinski fondovi 33,4 posto, banke 17,0 posto i ostali 8,8 posto. Tranše će nakon odobrenja biti uvrštene u Službeno tržište Zagrebačke burze. Agent izdanja i dealer programa je Privredna banka Zagreb.

Izdanjem predmetnih tranši Ingra je prijevremeno iskupila 70 posto iznosa postojećih komercijalnih zapisa koji joj dospijevaju u ožujku i svibnju 2010. godine. Ostatak planira refinancirati djelomično novim izdanjem komercijalnih zapisa tijekom sljedeća dva mjeseca, a djelomično iz vlastitih sredstava. Navedeno refinanciranje predstavlja prvi korak u cjelokupnom financijskom restrukturiranju Ingre koje će se odvijati 2010. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:13 02.02.2010.

Važna vijest za cijeli Uzbekistan! ! !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije