Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

INA u prvih šest mjeseci ostvarila neto dobit od 328 milijuna kuna

Zagreb - Inina zgrada na Aveniji Veceslava Holjevca
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
30.07.2015.
u 15:32

Kompanija je u navedenom razdoblju uložila ukupno 549 milijuna kuna, od čega 453 milijuna u Hrvatskoj, a 96 milijuna u inozemstvu

CCS EBITDA INA Grupe u prvih šest mjeseci 2015. iznosila je 1.636 milijuna kuna, odnosno 4 posto više nego u istom razdoblju 2014., a CCS operativna dobit dosegla je 819 milijuna kuna, što je 27 posto više nego u prvoj polovici 2014, poručuju iz INA-e koja je objavila poslovne rezultate za prvih šest mjeseci ove godine. 

Ostvarena je neto dobit u iznosu od 328 milijuna kuna. Kompanija je u navedenom  razdoblju uložila ukupno 549 milijuna kuna, od čega 453 milijuna u Hrvatskoj, a 96 milijuna u inozemstvu.

 - Rezultat INA Grupe u prvom polugodištu 2015. pokazao se stabilnim u izazovnom okruženju: zabilježen je porast CCS EBITDA od 4 posto unatoč značajno lošijem okruženju za Segment istraživanja i proizvodnje koji je primarni generator novca Društva, te gotovo prepolovljenim  cijenama nafte. Također, neto dug je smanjen za dodatnih 14 posto u usporedbi s prvim  polugodištem 2014., što je poboljšalo financijski položaj kompanije i omjer duga i kapitala, javljaju iz INA-e.

 - Ulaganja ostaju snažna i iznose preko pola milijarde kuna, budući da nismo smanjivali svoje investicijske projekte koji su se pokazali otpornima u aktualnom okruženju, izjavio je Predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott.

>> Ina će za Naftalan izdvajati ljekovitu naftu, no širenje bolnice koči Vlada

Ključne riječi

Komentara 4

NA
navijeke
00:11 31.07.2015.

Ako ne znaš kako stvoriti novu vrijednost, recept je jednostavan - smanji radnicima plaće ili ih se riješi i uzimaj nedovoljno kvalificirane koji će raditi za sitniš. Koga briga za opadanje kvalitete usluge i posljedično gubitak novca, bolje zgrabiti kunu sada nego sto kuna unutar par dana.

MN
mate.no
15:59 30.07.2015.

INA daje radnike u privatizaciju, INA vise nije INA i nikad vise nece ni biti...smanjuju se place radnicima, kupe se otpremnine dok jos ista vrijede i dok se moze, ljudi su bijesni ali sute... tko tu krade i stavlja u dzep VELIKO je pitanje....

IB
ivan.burg
10:04 31.07.2015.

porast dobiti jednostavo izračunati,,,opteretili postrojenja na maximalno vađenje nafte,cjena goriva na pumpama velika tj,najskuplja u okruženju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije