Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Ina: Odluka Vlade o cijeni plina imat će nepovoljan učinak na naše prihode

plin
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
23.03.2016.
u 15:57

"Unatoč negativnim učincima ranije spomenute odluke na poslovanje kompanije INA ostaje najpouzdaniji opskrbljivač plinom na hrvatskom tržištu"

Ina je danas poručila da će odluka Vlade o cijeni plina imati nepovoljan učinak na njihove prihode.

"Nastavno na danas usvojenu odluku Vlade o cijeni plina, a koja obvezuje Inu da od 1. travnja prodaje plin HEP-u po novoj reguliranoj cijeni, željeli bismo istaknuti kako će takva odluka Vlade imati nepovoljan učinak na prihode kompanije u iznosu od oko 160 milijuna kuna u narednih godinu dana. Ovo je još jedna u nizu nepovoljnih odluka koje su proteklih godina nanosile ozbiljnu štetu plinskom poslovanju Ine. Podsjećamo da je cijena plina u travnju 2014. smanjena s 2,20 kn/m3 na 1,71 kn/m3, a prošle godine na 1,59 kn/m3. Unatoč negativnim učincima ranije spomenute odluke na poslovanje kompanije INA ostaje najpouzdaniji opskrbljivač plinom na hrvatskom tržištu. Kompanija vjeruje da su otvaranje tržišta i tržišno natjecanje najučinkovitiji načini daljnjeg osiguravanja sigurnosti opskrbe", priopćila je Ina.

>> Vlada sutrašnji dan proglasila Danom žalosti u RH zbog terorističkih napada u Bruxellesu

Komentara 6

BU
BubyZG
17:55 23.03.2016.

Istovremeno je cijena plina na EU tržištu pala sa oko 12 USD/BBt na 4,9 USD/BBt ( izvor : World Bank report ), dakle oko 60%, pa ako ćemo po pravu, cijenu plina je trebalo srušiti na oko 90 lipa po m3 ( 40% od početne 2,2 kn/m3 ) !!

MA
maddog
18:25 23.03.2016.

glavno da su pojeftinili na proljeće pa će na jesen opet poskupiti,stvarno velika pomoć!

TH
than
19:45 23.03.2016.

Plinsko poslovanje INA-e ?!?! Zar oni u ista ulazu nakon sto su Madjarima 'donirani' ?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije