Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Ina: Nema govora o zatvaranju rafinerije u Sisku

Modernizacija rafinerije Sisak nastavlja se kao dio investicijskog programa vrijednog oko milijardu dolara što će obje Inine rafinerije uvrstiti među najmodernija rafinerijska postrojenja u svijetu.
19. siječnja 2010. u 13:08 0 komentara 8 prikaza
rafinerija sisak
Foto: arhiva VL

Službenim priopćenjem oglasila se danas Ina vezano za tvrdnje Sisačke ekoakcije o tome da Ina dopušta incidente poput onog prije nekoliko dana, jer ionako namjerava zatvoriti rafineriju.

- Ovime odlučno odbacujemo takve neprihvatljive špekulacije. U svakom industrijskom kompleksu zbog velikog broja kompleksnih postrojenja i tehnoloških procesa, nažalost, ovakve situacije su moguće. To potvrđuje činjenica da se navedeni incident dogodio u krugu nedavno moderniziranog FCC-postrojenja koje je ključno postrojenje za proizvodnju benzina - stoji u priopćenju.

U priopćenju naglašavaju da je Ina od početka projekta modernizacije uložila 115 milijuna eura (više od 800 milijuna kuna) u sisačku rafineriju i ulaže i dalje jer je glavni faktor Inina uspjeha upravo modernizacija rafinerija. Modernizacija rafinerije Sisak se nastavlja kao dio investicijskog programa vrijednog oko milijardu dolara što će obje Inine rafinerije uvrstiti među najmodernija rafinerijska postrojenja u svijetu.

- I u ovom trenutku u sisačkoj rafineriji je u tijeku intenzivna izgradnja postrojenja izomerizacije kao jednog od postrojenja u okviru projekta modernizacije. Nastavit ćemo upravo s takvim aktivnostima u idućem razdoblju sve dok obje Inine rafinerije ne budu modernizirane - poručuju iz Ine.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.