Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dividenda Ine

Dioničarima 152 milijuna kn, u proračun 68 milijuna, a Mađarima 74,6

Damir Mikuljan
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
15.06.2017.
u 06:45

Osim države i MOL-a dio novca dobivaju i obvezni mirovinski fondovi, a dividenda će se isplaćivati od 23. lipnja do 14. srpnja

Glavna skupština Ine potvrdila je prethodno najavljenu odluku o isplati dividende. Naime, tvrtka je od 160 milijuna kuna zarade odlučila dioničarima isplatiti oko 152 milijuna kuna. Drugim riječima, mađarski MOL koji je vlasnik 49,08 posto dionica kompanije dobit će oko 74,6 milijuna kuna dividende, a Hrvatskoj će se u proračun od Ine sliti oko 68 milijuna kuna.

Dio novca dobit će i mirovinski fondovi koji drže zajedno oko 4,3 posto Ine pa njima pripada oko sedam milijuna kuna dividende. Na zakonske rezerve izdvaja se osam milijuna kuna iz neto dobit kompanije. Isplata dividende počet će 23. lipnja, a isplaćivat će se najkasnije do 14. srpnja. Skupština je potvrdila i promjene u Nadzornom odboru kompanije pa je tako mjesto izgubio Dario Čehić, imenovan na prijedlog Mosta, a na njegovo mjesto zasjeo je Damir Mikuljan, koji će kao i ostali članovi tijela imati mandat do kraja 2020.

Ina je u prvom tromjesečju godine nastavila poslovanje u plusu i značajno povećala prihode u odnosu na isto tromjesečje 2016. pa je neto dobit iznosila 196 milijuna kuna, a prihodi su skočili s 2,9 milijardi kuna u 2016. na više od 4,1 milijardu kuna u 2017.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:13 15.06.2017.

Dobro su jamili i hadezeovi koritaši na direktorskim pozicijama. Nećemo ih sad nabrajati, poduže bi trajalo a i novi ministar 'apsi olako. Hint: vidi imovinsku karticu potpredsjednice vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije