Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crpke budućnosti

WSJ: MOL lider razvoja tehnologije na benzinskim postajama

MOL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
25.05.2017.
u 20:23

Naftni giganti svijeta iznijeli su vizije benzinskih postaja budućnosti

Znameniti američki poslovni dnevni list "The Wall Street Journal" pozabavio se ovih dana s benzinskim postajama budućnosti. Među ekskluzivno društvo najznačajnijih svjetskih naftnih kompanija svrstao je i MOL grupu.

Naftni giganti svijeta iznijeli su vizije benzinskih postaja budućnosti, odnosno kako će sutra kada potreba za naftom počne opadati zadržati i poboljšati svoja maloprodajna mjesta.

Kompanije poput Shella, BP-a, Totala i MOL-a iznijele su načine unaprjeđenja goriva, širenja ponude s LNG-om, vodikom, električnim brzim punjačima, prehrambenim proizvodima, ugostiteljskim uslugama.

WSJ prenosi procjenu konzultantske tvrtke Wood Mackenzie kako će električni automobili vjerojatno smanjiti potražnju za benzinom u SAD-u za pet posto, a moguće i do 20 posto do 2035. godine. Upravo zato svjetski naftni divovi pripremaju se za novo okruženje, a WSJ ističe primjer MOL-a kao jedne od naprednijih naftnih korporacija: "U Mađarskoj, naftna tvrtka MOL grupa razmatra načine integriranja svoje maloprodajne ponude s razvojem autonomnih automobila i širenjem dijeljenje vožnje ("ride sharing").

MOL-ov šef maloprodaje Peter Ratatics nudi viziju tvrtke koja će u tom pogledu pružati uslugu s velikim brojem autonomnih vozila.

- Za 10 ili 15 godina, kupci bi mogli dok su na poslu čak odlučiti što žele za večeru, a MOL automobil će ih kasnije pokupiti s namirnicama koje su već pripremljene i spremljene odostraga", kazao je Ratatics za The Wall Street Journal. Dok neke od velikih kompanija eksperimentiraju s mobilnim aplikacijama kako bi ubrzali proces punjenja goriva, planiraju povećanje ponude LNG-a na postajama ili njihovo pretvaranje u prehrambene supermarkete, MOL grupa gleda i dalje. Prema vremenu kada će benzinske postaje postati prilika za novu i bolju budućnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije