Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIGITALNI NOVAC

Imenovan direktor Settle Hrvatska: 'Želimo pojednostaviti transakcije i učiniti ih jeftinijima'

Foto: PR
1/2
29.07.2019.
u 10:09

- Settle uklanja sve nepraktičnosti koje nastaju zbog gotovinskih transakcija među pojedincima ili između trgovaca i kupaca. Želimo digitalizirati gotovinu na praktičan, zanimljiv pa čak i zabavan način - ističe Hrvoje Kraljević.

Hrvoje Kraljević imenovan je direktorom Settlea za Hrvatsku. Settle, aplikacija za mobilno plaćanje razvijena na temelju nagrađivane i u praksi dokazane platforme norveške tvrtke Auka, od početka srpnja dostupna je svim korisnicima u Hrvatskoj, neovisno o tome koju banku ili vrstu mobilnog telefona koriste.

Hrvoje Kraljević ima bogato menadžersko iskustvo na vodećim pozicijama u tvrtkama u maloprodaji, IT-u, financijskom sektoru i e-trgovini. Tijekom svoje karijere radio je na poslovima razvoja softvera, upravljanja projektima i vodećim pozicijama – uključujući i uloge izvršnog direktora i predsjednika uprave – u nizu istaknutih tvrtki. 

Među tvrtkama čijem je razvoju i poslovanju doprinio nalaze se i mStart, Ledo, Tisak, Agrokor, Abrakadabra, Ekesh Visa Card, Poslovna Inteligencija, American Express, T-Mobile Hrvatska, Lura, Institut za turizam i dr.

„Settle uklanja sve nepraktičnosti koje nastaju zbog gotovinskih transakcija među pojedincima ili između trgovaca i kupaca. Želimo digitalizirati gotovinu na praktičan, zanimljiv pa čak i zabavan način – i to tako da uskoro pomoću svojeg mobilnog telefona možete platiti bilo koju stvar, bilo koju uslugu, bilo koji račun trgovcu. Trgovci sada imaju priliku na jednostavan način, bez fiksnih troškova i investicija, digitalizirati svoje poslovanje i privući još veći broj korisnika i kupaca. Uz novčane transakcije među korisnicima – za koje je potrebno znati samo telefonske brojeve osoba uključenih u transakciju – korisnici će uskoro imati priliku i u praksi iskusiti jednostavnost i praktičnost plaćanja mobitelom te se uvjeriti zašto su rješenja poput Settlea osvojila nordijske zemlje“, naglasio je Hrvoje Kraljević, direktor Settlea za Hrvatsku.

Foto: PR

Trgovci koji prihvate Settle kao način plaćanja omogućit će brojne scenarije bezgotovinskih plaćanja te će se istovremeno moći osloniti na Settle kao platformu za širenje svojeg poslovanja i privlačenje većeg broja kupaca. Istovremeno, bez obzira žele li platiti obrok u restoranu, doručak i kavu u kafiću ili namirnice na tržnici, ili pak prebaciti novac svojim članovima obitelji i prijateljima, korisnici Settlea sve će ove transakcije moći obaviti kroz jedinstveno i jednostavno sučelje.

Potpisani sporazumi s prvim partnerima Settlea za Hrvatsku

Settle Hrvatska također objavljuje prva tri tehnološka i distribucijska partnera koji će sudjelovati u izgradnji ekosustava za Settle u Hrvatskoj: Neoinfo, Perpetuum i Gastronomadi.

Neoinfo je neovisna softverska tvrtka s tehnološki najnaprednijim POS rješenjem na hrvatskom tržištu – Adeo POS.

„Čvrsto vjerujemo da će Settle pojednostaviti svakodnevne financijske transakcije i učiniti ih jeftinijima jer ne postoji naknada za transakciju samim korisnicima. Vjerujem da ćemo vrlo brzo prigrliti Settle. Kao odgovor potrebama tržišta koje se sve više kreće u smjeru bezgotovinskih transakcija, nadogradili smo svoje POS rješenje s podrškom za ovaj nov način plaćanja. Na taj način Settle će se moći koristiti ne samo za plaćanja među pojedincima, već i za plaćanja na prodajnim mjestima, u trgovinama. Digitalni novac je stigao – ponosni smo što možemo ponuditi prvi POS na hrvatskom tržištu koji ga podržava“, izjavio je Igor Vukmirović, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Neoinfo.

Perpetuum radi na integraciji platforme Settle i sustava na kojem počivaju brojna rješenja za e-trgovinu, Magento.

Brzo, jednostavno i sigurno mobilno plaćanje iskustvo je koje ubrzano prihvaćaju građani i potrošači u svim situacijama, pa tako i u e-commerceu. Perpetuum, kao vodeća kompanija za e-commerce rješenja u Hrvatskoj, rado je prihvatio izazov razvoja poveznice između Settle platforme i sustava Magento. Magento je vodeća globalna platforma za e-commerce rješenja koju Perpetuum koristi za projekte koje isporučuje klijentima. U partnerstvu s Aukom Perpetuum će omogućiti e-trgovcima koji koriste Magento da na jednostavan način prihvate Settle kao način plaćanja. U prvom koraku radi se o e-trgovcima u Hrvatskoj, a nakon toga Perpetuum i Auka će ovo rješenje ponuditi na svim tržištima na koja će se Auka i Settle širiti. Veliko nam je zadovoljstvo na ovom projektu surađivati s Aukom, jednom od vodećih fintech kompanija sutrašnjice“, rekao je Ivo Špigel, član uprave Perpetuuma i jedan od osnivača tvrtke.

Gastronomadi se bave gastronomskim i enološkim konzaltingom u svrhu podizanja ukupne razine gastronomije na teritoriju zemalja regije.

„Sudjelovali smo na raznim projektima pozicioniranja niza autohtonih proizvoda malih proizvođača pa sve do popularizacije mnogih nacionalnih gastro i vinskih ikona. U profesionalnom segmentu provodimo stručne edukacije i praktikume za profesionalce i amatere, postavljamo projekte restorana i hotela, ali i mijenjamo poslovanja ugostiteljskih objekata, te vršimo razna savjetovanja i radionice u području gastronomije. Suradnja s Aukom i Settleom logičan je slijed naše dosadašnje suradnje s HoReCa sektorom – usmjeriti ih na nove tehnologije koje smanjuje troškove i omogućavaju brzu prilagodbu i pojednostavljenje poslovanja. Želimo biti sudionici pokretanja poslovnih promjena na hrvatskom tržištu. Settle nudi nove izazove, nove mogućnosti koje nas, jednostavno, usrećuju. I zbog toga vjerujemo u ovaj projekt“, naglasila je Fani Prodan, voditeljica marketinga Gastronomada.

Prilikom predstavljanja Settlea na hrvatskom tržištu također je potpisan sporazum o partnerstvu sa Sberbank Hrvatska.

Settle – aplikacija za mobilno plaćanje neovisna o bankama i mobilnim platformama

Uz Settle, svatko može platiti ili primiti uplatu u trenu i bez naknada, samo korištenjem svojeg mobilnog telefona. Korisnici mogu slati novac sa svojih debitnih i kreditnih kartica, ili sa svojeg bankovnog računa, na bilo koji broj mobilnog telefona. Primljeni novac postaje odmah dostupan unutar korisničkog računa u Settleu. Primljeni novac također se može automatski preusmjeriti i pohraniti na račun u banci, bez ikakve naknade. Settle mogu koristiti svi korisnici u Hrvatskoj, neovisno o tome s kojom bankom posluju i koju vrstu kartice koriste. Građani mogu skinuti aplikaciju Settle na www.settle.eu/hr te se registrirati i postati korisnici za samo nekoliko minuta.

Trgovci koji žele prihvaćati Settle kao način plaćanja u svojim trgovinama također mogu pronaći više informacija i izraziti svoj interes za suradnjom na www.settle.eu/hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije