Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Koja su zanimanja budućnosti?

Data science je pojam koji se značajno počinje upotrebljavati unazad nekoliko godina. Područje rada data scientista je veoma široko te se proteže od znanosti, osiguravajućih kuća, banaka, telekoma pa sve do sporta i politike
20. kolovoza 2019. u 08:59 3133 prikaza
Računalo
Foto: GettyImages

Program CERTIFIED DATA SCIENTIST osmišljen je kako bi upoznao polaznike s najvažnijim znanjima potrebnim za rad sa podacima u ulozi data scientista. Ova uloga (radno mjesto) zahtijeva ljude koji poznaju statističke modele i znaju kako ih upotrijebiti u poslovnom okruženju i adekvatno potrebama, također osposobljeni su za rad sa velikim skupovima podataka. Osim toga tipično je dobro poznavanje SQL-a kao i poznavanje barem jednog programskog jezika za prediktivnu analitiku (na primjer R ili Python). Analizirane podatke potrebno je također adekvatno i predstaviti što podrazumijeva alate za vizualnu reprezentaciju podataka i izvještavanje.

Program se sastoji od četiri glavne cjeline:
1.    Priprema podataka za analizu - Uvod u rad s bazama podataka (2 dana)
2.    Osnove statistike za ne matematičare (2 dana)
3.    Poslovna statistička analiza korištenjem programa „R“ (2 dana)
4.    Prikaz rezultata analize i vizualizacija podataka (2 dana)

Prva cjelina ima za cilj osposobiti polaznike za dohvat i pripremu podataka za analizu korištenjem SQL jezika i pruža osnovna znanja o manipulaciji podacima u bazama podataka.

Druga cjelina predstavlja osnove i temelj za razumijevanje statističke analize podataka  i namijenjena je osobama koje matematiku i statistiku poznaju samo na osnovnoj razini. Ovaj modul namijenjen je da budući data scientist razumije počela na kojima su temeljeni alati za obradu podataka i prediktivnu analitiku.

Treća cjelina daje pregled programskog jezika R. Od učitavanja podataka i obrade (manipulacijama), preko analize (data mining), pa sve do prediktivne analitike, korak po korak dolazimo do potpune slike (razumijevanja) o podacima. Znanjem pokrivenim ovim modulom, polaznici će biti spremni analizirati podatke korištenjem R-a, primjenjivati prediktivne modele te interpretirati rezultate izračuna.

Na posljetku zadnja, četvrta cjelina, bavi se prikazom podataka, bilo grafički, bilo u okviru standardnog izvještavanja s akcentom na pretvaranje rezultata u vizualno dojmljivu priču kao zadnji korak analize. Iskoristite popust na rane prijave do 10.09.2019.!

Prijavu za sudjelovanje na programu CERTIFIED DATA SCIENTIST možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail).

Program se u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava u modularnom obliku u periodu od 18.09.2019. do 11.12.2019., a predavači su mr.sc. Krešimir Futivić,  Albert Ćosić i Pero Hrabač.

PROGRAM:

MODUL 1. (1-dnevni seminar/radionica)  18. i 19. rujan 2019.
UVOD U RAD S BAZAMA PODATAKA I OBRADA PODATAKA

MODUL 2.   (1-dnevni seminar/radionica)  15. i 16. listopad 2019.
OSNOVE STATISTIKE I TEMELJI POSLOVNE STATISTIKE

MODUL 3.   (1-dnevni seminar/radionica)   12 i 13. studeni 2019.
DATA ANALYTICS - PREDIKTIVNE ANALIZE U R-u

MODUL 4.   (1-dnevni seminar/radionica)   10 i 11. prosinca 2019.
POWER PIVOT, POWER BI I TABLEAU - VODEĆI ALATI ZA VIZUALIZACIJU PODATAKA

ODOBRAVAMO POPUST DO 25% ZA RANE PRIJAVE DO 10.09.2019.

Prijavite se na program

Sve daljnje informacije možete dobiti na www.hif.hr

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?