Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Venezuela

Hugo Chavez produljio uskrsne blagdane zbog energetske krize

chavez
AFP
25.03.2010.
u 10:09

Taj će potez zatvoriti vladine urede i javne službe na sedam dana počevši od 1. travnja. Do krize je došlo zbog pada vode u jezeru glavne venecuelanske hidroelektrane, čija se razina spustila do kritičnih granica.

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez donio je odluku kojom se uskrsni blagdani produljuju za tri dana. Na taj način pokušava smanjiti energetsku krizu s kojom se suočava njegova zemlja, prenosi BBC. 

Prema Cvavezovoj odluci, vladini uredi i javne službe neće raditi sedam dana, počevši od 1. travnja. Chavez je izjavio da se na takav potez nije odlučio kako bi potaknuo lijenost administracije, nego kako bi se uštedjela električna energija.

Do krize je došlo zbog pada vode u jezeru glavne venezuelanske hidroelektrane, čija se razina spustila do kritičnih granica. S druge strane, oporba kritizira ovakav potez naglašavajući kako kriza u energetskom sektoru nije uzrokovana manjkom vode u jezeru nego pohlepom prilikom investicija i neefikasnom energetskom politikom.

Velik broj stručnjaka strahuje kako bi ovakav potez Huga Chaveza mogao dovesti do ozbiljnih poremećaja u industrijskoj proizvodnji.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:33 25.03.2010.

Lani u siječnju, prekidom isporuke ruskog plina pokazala se sva ranjivost hrvatske energetske strategije. U mnogim poduzećima koja plin koriste kao glavni energent došlo je zaustavljanja proizvodnje. Vlada je tom problemu pristupila neselektivno, bez ikakvih analiza i shvaćanja proizvodnih procesa. Tako su firme tipa Tvornica stakla Hum na utli, Tvornica akumulatora Munja Zagreb, Zvijezda Zagreb pretrpjeli nevjerovatno veliku štetu. Dakle, kad je energetska kriza - na vidjelo izlaze svi nedostaci državne strategije. Tako je i kod Chaveza. Da je planirao, na vrijeme gradio elektrane s drugim gorivima, do krize ne bi ni došlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije