Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

U regiji središnje i istočne Europe tržišni udio Huaweija dosegnuo je 20,2 posto

Huawei najavljuje nastavak snažnog rasta na svim ključnim tržištima
28. srpnja 2017. u 11:32 1 komentara 364 prikaza
Foto: Huawei

U regiji Srednje i istočne Europe tržišni udio Huaweija porastao je za 50%, a globalno az 36,2%.

Paint INTERNET SE UJEDINIO Kako je slavni MS Paint preživio umirovljenje!

Huawei najavljuje nastavak snažnog rasta na svim ključnim tržištima

U prvoj polovici godine isporučeno je 73,01 milijun njihovih pametnih telefona, što je 20,2 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine. 

”Huawei je nastavio postizati izvanredne prodajne rezultate, nadmašujući industrijski prosjek i povećavajući udjel u najvišem tržišnom segmentu na tržištima diljem svijeta. Kontinuirano visoki rast dokaz je snage Huawei brenda kao i odlične tržišne dinamike koju održavamo zahvaljujući našim vrhunskim uređajima koji pomiču standarde i savršeno pogađaju želje kupaca. Naši uređaji nude vrhunsku kvalitetu, iskustvo korištenja i inovacije”, izjavio je Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group.

Tijekom ove godine Huawei je pozicioniran na 49. mjesto ljestvice najvrjednijih globalnih brendova, 88. na Forbesovoj ljestvici najvrjednijih brendova i 40. mjesto na ljestvici Brand Finance.

U Huaweiju za ovu godinu najavljuju i značajno širenje vlastite maloprodajne mreže. Broj vlastitih maloprodajnih lokacija porast će do kraja godine na 56.000, dok su na kraju svibnja prošle godine imali 35.000 lokacija.

U Huaweiju nastavljaju s velikim investicijama u inovacije, posebno u dijelu razvoja u području umjetne inteligencije i strojnog učenja koji će sigurno napraviti novi iskorak u načinu svakodnevnog korištenja tehnologije. 

U svojih 15 istraživačkih centara i 36 zajedničkih inovacijskih centara, Huawei razvija nove tehnologije uključujući napredne senzore, kontinuirano unaprjeđuje vlastiti Kirin chipset te poboljšava sustave upravljanja podacima. U razvoju surađuje s vodećim kompanijama poput Leice, Dolbyja, Microsofta, Intela i Googlea. 

PRIZNANJE OBOŽAVATELJA Sjajni prodajni rezultati Honora 9: Milijun primjeraka prodano u 28 dana Microsoft Borba za tržište Microsoft najavio ukidanje tisuća radnih mjesta hakeri Hakerski napadi Microsoft: Virus koristi rupu u Windowsima
NBIoT tehnologija
#NEODUSTAJEM
Znate li što je NBIoT tehnologija? Doznajte kako ju je Tomislav Božić iskoristio da pomogne Dubrovniku u pametnom upravljanju parkingom
  • generacija57:

    Imam honor 8 i prezadovoljan sam sa njime,dosad najbolji koji sam imao