Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvo tromjesečje

HT-u prihodi 1,8 milijardi kuna, rasli su u svim ključnim segmentima

HT
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
29.04.2017.
u 10:23

Hrvatski telekom u prvom ovogodišnjem kvartalu nastavio je s pozitivnim rezultatima, stoji u izvješću.

Konsolidacija Crnogorskog Telekoma u siječnju ove godine pozitivno je utjecala na rezultate HT-a te su ukupni prihodi u prva tri mjeseca 2017. porasli za 8,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani i iznose 1,818 milijardi kuna.

Osim doprinosa CT-a, prihodi su povećani u ključnim segmentima: pokretnim telekomunikacijama, širokopojasnom pristupu i televiziji, veleprodaji i energiji. S obzirom na različite dinamike projekata u odnosu na prvo tromjesečje 2016., u prvom kvartalu ove godine zabilježeno je manje odstupanje u realizaciji prihoda od sistemskih rješenja, stoji u priopćenju HT-a o nerevidiranim rezultatima poslovanja u prva tri mjeseca.

Neto dobit je u prvom kvartalu povećana 9,5 posto i iznosi 149 milijuna kuna. Izuzme li se učinak CT-a, neto dobit povećana je za 6,8 posto i iznosi 145 milijuna kuna. EBITDA prije jednokratnih stavki povećana je za 7,4 posto, na 674 milijuna kuna uz EBITDA maržu koja je na razini od 37,1 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije