Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Srini Gopalan: HT je članica koja se izuzetno razvija u posljednje tri godine

Srini Gopalan imenovan je članom uprave DT-a u listopadu prošle godine, te je MWC u Barceloni bilo premijerno predstavljanje europskim novinarima
02. ožujka 2017. u 14:38 0 komentara 337 prikaza
Srini Gopalan

Srini Gopalan, član uprave Deutsche Telekoma zadužen za Europu, tijekom svjetskog sajma Mobile World Congressu koji se održava u Barceloni predstavio se novinarima te podijelio svoja iskustva, mišljenja o aktualnim svjetskim trendovima u mobilnoj industriji kao i o članicama DT-a za koje je zadužen.

Kako je rekao, DT smatra modernom tehnološkom kompanijom koja je nadrasla tek telekom biznis jer nudi niz rješenja poput pametnih gradova, ili pak ostalih inkorporiranih IT rješenja u biznisu. Dakle, nudi cijelo iskustvo na sve više polja, poput informatičkih rješenja, usluge televizije, I naravno telekomunikacija.

Trend koji trenutačno dominira u svijetu mobilnih komunikacija svakako je razvoj 5G mreže. Istina, to je na dnevnom redu već nekoliko godina, no donijet će niz benefita I blagodati korisnicima I vjerojatno učiniti bum na tržištu, kada dođe u fazu potpune komercijalizacije. DT intenzivno radi na razvoju te tehnologije, tvrdi Siri Gopalan.

Osvrnuo se i na konsolidaciju koja se odvija u sektoru posebice kada se radi o Europskoj uniji, koja je, tvrdi, neminovna ne bi li taj dio industrije opstao. Za razliku od američka 4 telekomoperatora, EU ima njih preko dvjesto koji egzistiraju I to na manjem tržištu.

DEUTSCHE TELEKOM NETO DUG KOMPANIJE SE NE POVEĆAVA Deutsche Telekom izdao obveznice vrijedne 3,5 milijardi eura  Zajedno smo jači HT: STEM nije 
trend, nego odluka

Kada se radi o Hrvatskom telekomu, Srini Gopalan, pohvalio je tu članicu DT-a, posebno istaknuvši njen uzastopni rast u posljednje tri godine, kao I inovativan pristup razvoju tržište te aktivnosti na primjerice, stvaranju rješenja za pametne gradove poput Smart City angažmana u Dubrovniku. Lanjska godina za HT kazao je, bila je dobra posebice kada se radi na širenju broadband kapaciteta, te je pohvalio hrvatsku vladu koja u svom planu ima dostizanje ciljeva agende 2020 kada se radi o pokrivenosti širokopojasnim internetom. Istaknuo je i vrijednost kompanije u europskom okružju, osobito s obzirom na potpunu All-IP pokrivenost. Istodobno spomenuo je i veliki doprinos HT-a na razvoju NarrowBand-IoT međustanice prema 5G mreži, koji je također predstavljen u Barceloni.

Srini Gopalan, inače, imenovan je članom uprave DT-a u listopadu prošle godine, te je MWC u Barceloni bilo premijerno predstavljanje europskim novinarima.

>> Najveća akvizicija domaćeg telekoma dosad: HT od Mađara kupio Crnogorski Telekom za 123,5 milijuna eura

špica
Kako se vi pozdravljate?
Svi koristimo neku verziju pozdrava "bok", no znate li što on govori o vama?
INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Deseti im je rođendan otkako su svoje vrijeme nesebično počeli ulagati u dobrobit zajednice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.