Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Hrvatskim stručnjacima posao praćenja i preporuka inovacija u održivom turizmu za cijelu Jadransko-jonsku regiju

Zadatak stručnjaka Instituta bit će pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama, inovativne trendove u pristupu korisnicima i uvođenju inovativnih novih tehnologija kao alata vidljivosti i promocije
28. prosinca 2020. u 11:27 0 komentara 126 prikaza
Podgarić
Foto: Andrija Rudić
Pogledajte galeriju 1/2

Institut za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba u narednih će 18 mjeseci obavljati ulogu vanjskog stručnjaka za inovacije u održivom turizmu EUSAIR Jadransko-jonske strategije za Ministarstvo turizma i sporta RH, projektnog partnera na projektu EUSAIR Facility Point i koordinatora za tematsku upravljačku skupinu Održivi turizam.

Zadatak stručnjaka Instituta bit će pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama, inovativne trendove u pristupu korisnicima i uvođenju inovativnih novih tehnologija kao alata vidljivosti i promocije. Stručnjaci će svojim preporukama stvarati bazu znanja s odgovorima na pitanja važnima za EUSAIR destinacije:

- koji su trendovi u inovacijama u sadržaju i interpretaciji prirodnih i kulturnih atrakcija,

- koji su trendovi u smještajnom i pratećim sadržajima destinacija

- koji su trendovi u načinima uključivanja stanovništva turističkog područja u razvoj destinacije?

Ludbreški vinogradi | Autor : Andrija Rudić Foto: Andrija Rudić

Po prvi puta će se na razini EUSAIR destinacija kreirati baza znanja koja će pratiti inovativne politike upravljanja destinacijama, a preporuke će se moći koristiti za razvoj modela održivog upravljanja destinacijama, razvoj inovativnih turističkih proizvoda, razvoj poduzetničkih modela, tehnološke podrške poslovnim modelima i obogaćivanje obrazovnih programa za turističke stručnjake.

Ove aktivnosti pomoći će Ministarstvu i u pripremi i provedbi strateških dokumenata razvoja turizma i posebno održivog turizma do 2030. godine koji bi trebali zadržati Hrvatsku među vodećim turističkim destinacijama.

Vrijednost ugovora za ove aktivnosti EUSAIR strategije je 100.000 kuna bez PDV-a, a financira se iz bespovratnih sredstava INTERREG ADRION programa Europske unije kroz EUSAIR Facility Point projekt.

Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.