Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usklađeno za sve

Hrvatski Telekom snizio cijene usluga u roamingu

mobitel
Sanjin Strukić/PIXSELL
20.06.2014.
u 11:09

Sve cijene usluga u zemljama Europske unije uz Island, Norvešku i Lihtenštajn su snižene

Sukladno zahtjevima Uredbe o roamingu EU te mišljenju HAKOM-a, Hrvatski Telekom uskladio je svoju roaming ponudu za sve korisnike. Cijena svih usluga je smanjena pa cijena odlaznog poziva u zemlje Europske unije te Island, Norvešku i Lihtenštajn, kao i odlaznog poziva prema Hrvatskoj iz tih zemalja snosi 1,81 kn (prije 2,27 kn), cijena dolaznog poziva je 0,47 kn (prije 0,66 kn), cijena SMS-a je 0,57 kn (prije 0,75 kn), dok je cijena 1 MB data prometa, kao i MMS-a 1,90 kn (prije 4,26 kn), priopćeno je iz kompanije.

Ove cijene počinju vrijediti od 1. srpnja 2014., a u sve cijene uključen je PDV. Također, rezidencijalnim i poslovnim pretplatnicima, kao i korisnicima bonova te Simpa korisnicima HT-a osigurava se povećanje broja minuta za dolazne i odlazne pozive unutar Travel & Talk opcija. Tako će oni moći u roamingu razgovarati za 10, 50 i 70 minuta više (ovisno o opciji) za isti iznos mjesečne pretplate. Štoviše, s novim cijenama korisnici mogu u roamingu bezbrižno pričati i do 7 sati tijekom mjeseca.

Tu je i povećanje količine megabajta unutar opcija Travel & Work za 25, 100 i 500 MB, ovisno o opciji. Istodobno, smanjuje se mjesečna naknada na opcijama Travel & Surf do 50 kn mjesečno i Data Roaming M2M 25MB za 40 kn mjesečno. Tako od 1. srpnja sedam dana neograničenog surfanja u zemljama EU, Islandu, Norveškoj, Lihtenštajnu, Srbiji i BiH stoji samo 100, umjesto dosadašnjih 150 kn.

Megabajti uključeni u Travel&Surf L opciji kod pretplatnika vrijede ne samo za zemlje Europske unije te Srbiju i BiH, nego i za dodatnih pedesetak najposjećenijih zemalja u koje korisnici putuju i s kojima posluju kao što su Australija, Albanija, Bjelorusija, Crna Gora, Indija, Iran, Island, Izrael, Japan, Kina, Kosovo, Makedonija, Meksiko, Monako, Norveška, Ukrajina, Rusija, SAD, Švicarska, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati...

 U svim ovim zemljama podatkovni promet iz opcija može se koristiti neovisno o tome na mrežu kojeg stranog operatora je korisnik spojen. Na taj način korisnik ne mora voditi računa o tome na koju mrežu se spaja s obzirom na bojazan da bi mu se uređaj mogao automatski prebaciti na drugu mrežu što bi uvećalo troškove.

Komentara 1

Avatar EU afrodita
EU afrodita
11:19 20.06.2014.

sve to treba ukinuti unutar EU i treba sve biti besplatno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije