Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Hrvatski Telekom primjer izvrsno postavljenih HR procesa

26. siječnja 2017. u 16:19 149 prikaza
HT
Foto: Promo

Hrvatski Telekom je četvrtu godinu zaredom nagrađen prestižnim certifikatom Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Prilikom ove recertifikacije, Hrvatski Telekom je postigao iznimnih 98% od ukupnog broja bodova, čime se svrstao među kompanije s najrazvijenijim praksama u upravljanju ljudskim resursima.

Najveći mogući broj bodova Hrvatski Telekom je ostvario u područjima Strategije i Rada, motivacije i nagrađivanja. Po pitanju strategije, Hrvatski Telekom se ističe odlično organiziranom i pozicioniranom HR funkcijom koja pokriva sve bitne podfunkcije upravljanja ljudskim resursima, te vrijednostima koje su utkane u svakodnevno poslovanje tvrtke i u sve HR procese.

Svi zaposlenici Hrvatskog Telekoma obuhvaćeni su sustavom praćenja radne uspješnosti koji je povezan sa strategijom, nagrađivanjem i razvojem zaposlenika. Također, organizacijska kultura potiče otvorenu i dvosmjernu komunikaciju, te je zaposlenicima omogućeno davanje prijedloga, ideja i komentara putem različitih kanala.

Marija Felkel, članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse HT-a primila je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

Ponosni smo na ovaj respektabilan certifikat jer on dodatno potvrđuje kako Hrvatski Telekom pridaje posebnu važnost Ljudskim resursima koji upravljaju našim najvrednijim potencijalom – ljudima. Svojim iznimno važnim zadatkom smatramo stvaranje radnog okruženja u kojem zaposlenici na najbolji mogući način ostvaruju vlastiti potencijal i profesionalne ambicije, a u skladu s potrebama poslovanja.

U svim se aktivnostima oslanjamo na jednu od naših ključnih konkurentskih prednosti – tehnološko liderstvo zbog kojeg smo u mogućnosti privući i zadržati najkvalitetnije ljude i ponuditi im najbolje mjesto za rad i razvoj. Hrvatski Telekom je u svakom trenutku u središtu najnovijih svjetskih tehnoloških trendova, a zaposlenici kontinuirano razmjenjuju i nadograđuju svoja znanja i iskustva sa svojim internacionalnim kolegama iz Deutsche Telekom Grupe.

Gradimo kompaniju zaposlenika koji rade sa srcem, koji imaju stav, prihvaćaju izazove i spremni su na učenje. A na nama je da dobrim praksama u upravljanju ljudskim resursima to i omogućimo“, istaknula je Marija Felkel, članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse HT-a.

Sudjelovanjem u međunarodnim i virtualnim timovima, razvijanjem tehnoloških kompetencija budućnosti, te kroz STEM projekte koji utječu na širu društvenu zajednicu, HT svojim zaposlenicima želi pružiti jedinstveni doživljaj rada u modernoj kompaniji“, izjavila je Iva Lopac Butorac, direktorica Odjela za podršku poslovanju.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.

HT REZULTATI HT uložio 977 milijuna kuna, za brzi internet do još više ljudi Siniša Đuranović, stariji potpredsjednik Hrvatskog telekoma koji je predvodio posao kupnje CT-a STRATEGIJA Potpredsjednik HT-a: Preveliki smo da ostanemo 'doma' pa se nastavljamo širiti u regiji

Trenutno je 41 nositelj certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, AbbVie Hrvatska, AbbVie Bosna i Hercegovina, AbbVie Biopharmaceuticals GmbH Srbija, AbbVie Biofarmacevtska družba Slovenia, Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, Erste&Steiermärkische Bank, Financijska agencija, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Hrvatska Lutrija, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska poštanska banka, INA - Industrija nafte, Iskon Internet, JGL, JT International Zagreb, JT International Ljubljana, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, PLIVA Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar Riviera, Vipnet, Vivera, Zagrebačka banka i Zagrebačka pivovara.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka