Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Hrvatska tvrtka ugovorila posao s Ganom vrijedan 40 milijuna eura

Vjerujem da će Tehnix biti dobar partner, ne samo za Ganu nego i za zapadnu Afriku, izjavio je pomoćnik ministra Emmanuel K. Agyekum
05. listopada 2014. u 07:30 5 komentara 1824 prikaza
gana
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca na velika vrata ulazi na afričko tržište. Direktor Đuro Horvat potpisao je ugovor o izgradnji postrojenja za pročišćavanje voda i tvornica za preradu otpada u Gani, zapadnoafričkoj državi s preko 23 milijuna stanovnika. U prvoj fazi ugovor o suradnji na projektima "težak" je, kaže, oko 40 milijuna eura. - Gana ima velike probleme u ekologiji i zadovoljni smo što smo potpisali ugovor o transferu tehnologije i znanja u tu afričku državu.

Ovo je jedan od većih ugovora za Tehnix - ne krije zadovoljstvo Đ. Horvat, koji će idućeg mjeseca posjetiti Ganu i njezin glavni grad Accru, gdje će dogovoriti detalje oko realizacije ptojekta koji će trajati nešto duže od godinu dana. - Planiramo otvoriti zajedničku tvrtku Tehnix Gana, u kojoj će naši i njihovi stručnjaci razvijati tehnologiju ekološkog zbrinjavanja otpada i otpadnih voda. Drugi dio projekta je izgradnja tvornice za proizvodnju specijalnih kontejnera - otkriva Horvat i dodaje su do projekta stigli i na temelju rejtinga koji Tehnix ima kod partnera u Njemačkoj, Luksemburgu i Švicarskoj.

gana | Autor : Marko Jurinec/PIXSELL Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Ugovor s Tehnixom potpisao je zamjenik ministra Emmanuel K. Agyekum. - Tehnologija koju Tehnix nudi riješit će velik dio naših problema s otpadom. Vjerujem da će Tehnix biti dobar partner, ne samo za Ganu nego i za zapadnu Afriku. Bit će to dugoročno partnerstvo na zbrinjavanju tekućeg i krutog otpada - rekao je za Večernji list.

Algebra
PRIJAVE TRAJU
Kako do 10.000 eura? Dovoljna vam je odlična ideja za startup
 • Hurem:

  baš lijepo

 • Avatar Zagrebacki frenter
  Zagrebacki frenter:

  Jesu li ih trazili da im unaprijed plate? Nikad se nezna... Gana bas i nije "uredni platisa". Mozda cak ni nemaju te love...

 • Avatar Point_of_view
  Point_of_view:

  To je jedini nacin opstanka. Inovativnost i nova trzista. Bravo!