Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatska pošta nastavlja s povećanjem broja paketomata

Hrvatska pošta
25.03.2022.
u 09:01

Hrvatska pošta do sada je postavila više od 150 od ukupno 300 paketomata koliko će ih biti na frekventnim i lako dostupnim mjestima diljem Hrvatske.

Sve brža digitalizacija koja obuhvaća gotovo sve sfere našeg života utjecala je ne samo na načine na koje plaćamo neku uslugu, već i na raznovrsnost lokacija na kojima to možemo učiniti. Prateći navedene trendove Hrvatska pošta svojim je korisnicima ponudila sada već dobro poznate paketomate.

“Na paketomatima korisnici mogu platiti poštarinu za slanje paketa i otkupninu za pakete koji sadrže uslugu otkupnog rukovanja. U današnje vrijeme kartično plaćanje je sve raširenije stoga je i plaćanje na paketomatima moguće  isključivo kartičnim putem, kontaktno i beskontaktno  – objasnio je Matija Pavlinek,  voditelj Odjela za unaprjeđenje logističkih usluga u HP-u.

24 sata dnevno, 7 dana u tjednu radno je vrijeme svih paketomata koji su diljem Hrvatske raspoređeni na frekventnim, lako dostupnim lokacijama.

Inovativni uređaj koji mijenja tradicionalne načine primanja i slanja pošiljaka sastoji se od niza pretinaca različitih dimenzija - XS (9x16x64 cm), S (9x38x64 cm), M (19x38x64 cm) i L (39x38x64 cm).

Kutije za slanje pošiljaka mogu se kupiti u svakom poštanskom uredu, ali korisnici mogu koristiti i vlastite sve dok one odgovaraju dimenzijama pretinaca. Ako se dogodi da paket ne stane u jedan od četiri ponuđena pretinca tada na raspolaganju ostaje dostava u poštanski ured ili na kućnu adresu.

Sve više e-trgovina i brendova nudi opciju odabira paketomata kao kanala brze i beskontakne dostave, no ukoliko to nije slučaj a vašu pošiljku dostavlja Paket24 - možete ju preusmjeriti na isporuku u paketomat.

Više detalja o funkcioniranju paketomata, njihovim uslugama i lokacijama možete saznati na službenoj web stranici Hrvatske pošte.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije