Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Hrvati grade rukometni stadion u Kataru vrijedan 130 mil. dolara

Gradnja bi trebala početi 2013. godine, a navodno će to biti jedan od najmodernijih rukometnih stadiona
04. prosinca 2012. u 15:20 14 komentara 8 prikaza
katar,ivo josipović (1)
Foto: Ured Predsjednika RH

Unosan posao sklopile su hrvatske tvrtke u Kataru. Naime, upravo su one dobile 130 milijuna dolara vrijedan projekt stadiona za smotru najboljih muških rukometnih reprezentacija svijeta 2015. godine u Kataru, prenosi portal constructionweekonline.com.

Zasad nije poznato koje su tvrtke dobile unosan posao. Predsjednik Uprave IGH Jure Radić bio je među brojnim poduzetnicima koji su početkom studenog posjetili Katar. Njegova tvrtka već dvije godine ima ured u Dohi, a tada je potvrdio da je zainteresiran za gradnju stadiona te je poslao ponudu. Katar će biti domaćin dvjema važnim sportskim priredbama, Rukometnom i Svjetskom nogometnom prvenstvu. 

Zatvoreni stadion veličine 44.233 četvorna metra, prema pisanju portala, moći će primiti 15.000 gledatelja. Gradnja bi trebala početi 2013. godine, a navodno će to biti jedan od najmodernijih rukometnih stadiona.

Portal podsjeća da je nedavno hrvatska delegacija, predvođena predsjednikom Ivom Josipovićem, posjetila Katar, te između ostalog predstavila posao koji je obavila oko dvorana za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine koje se održalo u Hrvatskoj. 

>>Emir ulaže u Katar 400 milijardi dolara

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas