Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svečani domjenak

Hotel Esplanade ima se čime pohvaliti

esplanade
Foto: Esplanade Zagreb
1/3
13.11.2013.
u 15:25

Uzvanici su počašćeni delicijama šefice kuhinje Ane Grgić, vrhunskim koktelima, nastupom Artemije Stanić i DJ Luca Goye te performansom Magic Theatre Serpentesa.

Ovo je najbolja poslovna godina otkako je hotel Esplanade ponovno otvoren nakon potpune obnove 2004. godine. Od početka godine dosad noćenja su porasla 5%, uz porast prosječne cijene  2,5%. Zarada hotela porasla je 9%, a profitabilnost 15%, a u odnosu na 2011. čak 26%. Individualnih je turista bilo čak 26,5% više, a od ukupnog broja gostiju i dalje ih je najviše iz SAD-a.

Čulo se to na svečanom domjenku u hotelu, a uz te podatke brojnim gostima predstavljena su i brojna priznanja primljena proteklih nekoliko mjeseci. Generalni direktor hotela Ivica Max Krizmanić istaknuo je: ”Nakon jednog izrazito uspješnog razdoblja željeli smo okupiti drage suradnike i prijatelje Esplanade kako bismo zajedno proslavili odlične rezultate i brojna priznanja koja smo primili, a za koje su zaslužni prvenstveno ljudi koji ponosno i predano rade u ovom hotelu“. Dodatni povod okupljanju bilo je predstavljanje novog broja Esplanadinog View magazina, pripremanog i tiskanog u suradnji s izdavačkom kućom Zaposlena d.o.o.

Rečeno je i da Esplanade i dalje ima svoj prepoznatljiv štih, pa se rado kaže da je najzagrebačkiji hotel, ali u skladu s vremenom i napretkom novih tehnologija slijedi svjetske trendove i intenzivno radi na razvoju novih ideja.

Prvi je hotel u Hrvatskoj koji je uveo PressReader Hot Zone, što gostima omogućuje besplatna listanja više od 2500 novina i časopisa iz cijelog svijeta na vlastitom tabletu ili pametnom telefonu. Nedavno je primio i Halal certifikat i to kao prvi u kontinentalnoj Hrvatskoj pa gostima islamske vjeroispovijesti pruža kompletnu Halal ponudu - smještaj, gastronomiju te wellness, po strogim Halal standardima.

Spomenuta su i priznanja, poput Expedia Insiders' Select 2013, Tripadvisor Certificate of Excellence (za hotel, Le Bistro te Zinfandel’s restoran), HolidayCheck Quality Selection 2013, Great Rail Journeys Award, a posljednje je Conde Nast Traveller Readers’ Choice Award koji je na temelju glasova čak 79.000 čitatelja smjestio Esplanade na izvrsno šesto mjesto najboljih hotela centralne Europe, čak ispred legendarnih austrijskih Sacher hotela. 

Uzvanici su počašćeni delicijama šefice kuhinje Ane Grgić, vrhunskim koktelima, nastupom Artemije Stanić i DJ Luca Goye te performansom Magic Theatre Serpentesa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije