Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODUZETNIČKI INKUBATOR

Horvat: 'Ulaganje u gospodarstvo najbolja je demografska mjera za nas'

Foto: Branimir Baradarić
1/6
25.02.2020.
u 14:12

Ministar Darko Horvat prisustvovao je na završnoj konferenciji projekta Poduzetničkog inkubatora u Vinkovcima

U ovome trenutku u stvaranju poduzetničkog i konkurentnog gospodarstva širom Hrvatske Ministarstvo gospodarstva kroz razne projekte ulaže 2,5 milijardi kuna - rekao je to ministar Darko Horvat na završnoj konferenciji projekta Poduzetnički inkubator Vinkovci.

Tijekom posjete Vinkovcima dodijeljena su i 34 ugovora potpora, vrijednih 15 milijuna kuna, koje će dati doprinos da zgrada Poduzetničkog inkubatora ne ostane prazna. Govoreći o ulaganjima Horvat je pojasnio je kako se diljem Hrvatske ulaže 860 milijuna u inkubacijske prostore namijenjene novim mladim poduzetnicima koji će u njima raditi. Radi se i na izgradnji 59 poduzetničkih zona kao i 19 CEKOM projekata.

- Ulaganja u gospodarstvo i razne gospodarske projekte su za nas najbolja demografska mjera kako zaustaviti egzodus i odlazak mladih iz Hrvatske - istakao je Horvat.

Predstavljajući projekt Poduzetničkog inkubatora gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić je rekao kako se radi o prostoru od 2200 kvadrata gdje će 13 poduzetnika imati priliku da naprave svoje prve poduzetničke korake. U izgradnju inkubatora uloženo je 21 milijun kuna od čega je 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Prema riječima Bosančića u Vinkovcima trenutno posluje 600-ak poduzetnika i to od onih mikro poduzetnika pa do najvećih.

- Važno je reći kako su oni u zadnje dvije godine zaposlili više od 1000 radnika kao i da je bruto plaća narasla za 1070 kuna. I trgovinski saldo je u zadnje dvije godine povećao se za 113 %. Sve to doprinosi gospodarski jačim Vinkovcima koji u Vukovarsko – srijemskoj županiji čine 42 % gospodarskih djelatnosti - rekao je Bosančić.

Podsjetio je i kako je na zadnjoj sjednici Gradskoga vijeća usvojen novi program potpora za mikro poduzetnike koji će dodatno unaprijediti njihov rad i poslovanje. Grad Vinkovci za poticanje gospodarstva izdvaja 2,5 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije