Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Horvat: Osiguran novac za plaću radnicima Đure Đakovića

Đuro Đaković u ovom trenutku ima perspektivu, vjerojatno s drugačijim vodstvom i ambicijom, ali siguran sam i radim na tome da država osigura likvidnost, svjestan činjenice da smo u ovo isto vrijeme prošle godine Đuri Đakoviću dali financijski kreditni aranžman od 95 milijuna kuna, kaže Horvat
29. studenoga 2019. u 17:03 1 komentara 143 prikaza
Darko Horvat
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat najavio je da u ponedjeljak putuje u tvrtku Đuro Đaković u Slavonski Brod s dva prijedloga.

Darko Horvat Pronađena sredstva za još jednu plaću Horvat: Želim jasnu sliku na što su utrošena sredstva u Đuri Đakoviću

– Razgovarat ću s radnicima, predstavnicima sindikata i u ovom trenutku postojećeg menadžmenta, ali i s lokalnom samoupravom, o konstrukciji novog menadžmenta s kojim bismo trebali dalje. Neću otkrivati, ali siguran sam da smo sredstva za još jednu plaću pronašli. Ovisi sad sve o pravnoj osnovi na temelju koje će se radnicima isplatiti plaća – rekao je Horvat na Gospodarskom forumu u Prelogu.

– Đuro Đaković u ovom trenutku ima perspektivu, vjerojatno s drugačijim vodstvom i ambicijom, ali siguran sam i radim na tome da država osigura likvidnost, svjestan činjenice da smo u ovo isto vrijeme prošle godine Đuri Đakoviću dali financijski kreditni aranžman od 95 milijuna kuna. Želim jasnu sliku o tome na što su ta sredstva utrošena kako bi se moglo krenuti dalje i ispuniti obveze iz tri ugovora koja su u završnoj fazi isporuke vagona i predstaviti Đuru Đakovića potencijalnim novim poslovnim partnerima koji od srijede počinju stizati u Slavonski Brod – rekao je ministar Horvat.

KiK prosinac
PROMO
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super popuste!
  • hrvatinic1:

    Najprije treba rijesiti pitanje vlasnistva i vlasnika.....itd