Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađena sredstva za još jednu plaću

Horvat: Želim jasnu sliku na što su utrošena sredstva u Đuri Đakoviću

Darko Horvat
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/4
29.11.2019.
u 15:26

Đuro Đaković ima perspektivu, vjerojatno s drugačijim vodstvom ali radim na tome da država osigura likvidnost , kazao je ministar Horvat

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta podijelilo je ugovore iz programa "Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta" u Prelogu. Okupljenima se obratio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

"Obećao sam da će za hrvatsko zadrugarstvo biti dodatnih sredstava za jednu filozofiju poslovanja koja je specifična i nama draga i želimo kontinuitet", kazao je Horvat.

"Možda od onih silnih europskih sredstava ovi osigurani novci ne izgledaju ne znam kako veliki, ali su zbog toga puno vrijedni. Mi smo svjesni činjenice da u hrvatskom gospodarstvu više od 99 posto poslovnih subjekata su obrti, mikro, mala i srednja trgovačka društva, OPG odnosno zadruge. Iz toga razloga uzeli smo sebi za zadatak da osmislimo projekte kroz koje ćemo netjeravši trgovačka društva s dva ili tri zaposlena, obrte s dva ili tri zaposlena ili zadrugare da apliciraju i nakon šest godina punopravnog članstva u EU u još uvijek administrativno komplicirane projekte. Pokušavamo te administrativne barijere pojednostaviti", kazao je Horvat.

Odgovorio je ministar Horvat i na pitanje novinara što je sa situacijom u Đuri Đakoviću.

"U Đuru Đaković putujem u ponedjeljak s dva prijedloga. Razgovarat ću s radnicima i predstavnicima sindikata i u ovom trenutku postoji komunikacija menadžmenta, ali i komunikacija s lokalnom samoupravom o konstrukciji novog menadžmenta s kojim bismo trebali dalje. Što se samog Đure Đakovića tiče, neću otrkivati, ali siguran sam da će se sredstva, odnosno da smo sredstva za još jednu plaću pronašli, a sve ovisi o pravnoj osnovi temeljem koje ćemo moći radnicima tu plaću dati. I ono što je najbitnije to je perspektiva Đure Đakovića. Đuro Đaković ima perspektivu, vjerojatno s drugačijim vodstvom ali radim na tome da država osigura likvidnost svjestan činjenice da smo u ovo isto vrijeme tijekom prošle godine Đuri Đakoviću dali financijski kreditni aranžman od 95 milijuna kuna. Želim jasnu sliku na što su ta sredstva utrošena", kazao je Horvat. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije