Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Holcim produžio rok za dostavu ponuda

Holcim
Foto: Fotografija iz arhive TZ Općine Raša, fotograf Mateo Gobo
10.12.2021.
u 10:39

Innovation Norway odobrio Holcimu sredstva za novi projekt. Pogledajte što se nabavlja.

Broj ugovora: 2020 / 556986. Nabava se provodi temeljem sklopljenog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poslovnog programa “Business Development and Innovation Croatia” s Innovation Norway, voditeljem fonda za poslovne programe EEA i Norway Grants u Hrvatskoj, Bugarskoj, Grčkoj i Rumunjskoj (referentni broj ugovora: 2020/556986.) i sukladno Pravilima o provedbi postupaka nabava za neobveznike zakona o javnoj nabavi (Prilog 03, Pravila br. 5, verzija 7.0, prosinac 2020.). Program se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021.

Za projekt rekonstrukcije sustava skladištenja i transporta dodataka u mlinicu cementa, unutar projekta „Razvoj nove vrste cementa s nižim ugljičnim otiskom“ objavljen je poziv za dostavu ponuda za:

Evidencijski broj nabave

Procijenjena vrijednost nabave

Opis radova

Rok za dostavu ponuda

MIC-H-1/2021

1.700.000 kn + PDV

radovi demontaže i rušenja, građevinski radovi manje obima, radovi izrade i montaže čelične konstrukcije i radovi dobave i ugradnje strojarske opreme

28.12. do 24 sata

 

Cjelokupan poziv sa svom tehničkom dokumentacijom objavljen je 16.11. U ovom oglasu objavljujemo da su 9.12. napravljene sljedeće izmjene: produžen je rok za dostavu ponuda do 28.12. i u dijelu troškovnika koji se odnosi na ugradnju opreme izmijenjena je stavka 4.21, promjene su označene crvenom bojom. Sve detalje pogledjate na www.holcim.hr na hrvatskom i na engleskom jeziku (poveznica).

Naručitelj: Holcim (Hrvatska)  d.o.o., Koromačno 7B,  52222 Koromačno, OIB 60131430579, +385 52 876 960, holcim-hrvatska@holcim.com

Svrha projekta je proizvodnja cementa s manjim ugljičnim otiskom

Prema zakonodavnom okviru koji potiče dekarbonizaciju Europe do 2050. godine, u sljedećih nekoliko godina bit će potrebno potaknuti ulaganja u brojne tehnologije kojima će se smanjivati emisije CO2 odnosno ugljični otisak. U tom smjeru Zeleni plan EU predviđa kvalitetnije upravljanje prema hijerarhiji postupanja otpadom, odnosno potiče korištenje otpada ili nusproizvoda jednog industrijskog procesa u stvaranju i proizvodnji nekog novog proizvoda. Tako je npr. Europa ove godine u tehničku normu za proizvodnju cementa, dodala još dvije vrste cementa s većim udjelom dodataka i smanjenim ugljičnim otiskom.

Trenutno Holcimova tvornica u Koromačnu ima tehnološka ograničenja u doziranju mineralnih dodataka tako da će realizacijom ovog projekta i unapređenjem postojeće opreme omogućiti njihovu znatno veću upotrebu. Inače, mineralni dodaci u cementu imaju višestruku korist: s jedne strane stvaraju se različite karakteristike u cementu kako bi se zadovoljili zahtjevi određenih vrsta gradnje. S druge strane povećava se korisna upotreba već postojećih resursa te smanjuje upotreba prirodnih. Posljedično, treća korist je smanjenje udjela klinkera u cementu, tj. ugljičnog otiska.

Cijeli projekt vrijedan je oko 9,6 milijuna kn, od čega će 35% ili oko 3,3 milijuna kn biti podržano sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014 – 2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia, uz uvjet da Holcim dokaže kako je cjelokupni projekt vodio prema pravilima tog financijskog mehanizma.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije