Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovna suradnja

HOK i Zaba potpisali ugovor o nastavku kreditiran​ja članova HOK-a

zagrebačka banka,zaba
Željko Lukunić/PIXSELL
20.01.2014.
u 11:37

Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji.

Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji.

Članovima HOK-a kratkoročni krediti s povoljnijom kamatnom stopom odobravat će se za financiranje sezonskih poslova kao i ugovorenih poslova za isporuku roba ili usluga te financiranje potreba za obrtnim sredstvima, a dugoročni krediti mogu imati namjenu za financiranje trajnih obrtnih sredstava. Od ove godine uz kredite uz valutnu klauzulu u ponudi je i mogućnost kunskih kredita.

"Zadovoljni smo što će naši članovi u Zagrebačkoj banci dobiti kvalitetnu podršku u iznalaženju još povoljnijih kratkoročnih i dugoročnih izvora financiranja za realizaciju svojih novih poslovnih projekata, kako bi jednostavnije premostili financijske probleme i osigurali razvoj i novo zapošljavanje", izjavio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

"S obzirom na ekonomsku krizu koja je pogodila i obrtnike, svakom našem klijentu pristupamo individualno kako bismo pokušali naći rješenje za sve one koji su se našli u problemima. Ponosni smo što smo banka kojoj svoje povjerenje svakodnevno daje velik broj naših obrtnika“, izjavila je povodom potpisivanja novog ugovora o poslovnoj suradnji članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak.

Kratkoročni krediti namijenjeni obrtnicima ugovaraju se na rok otplate do 12 mjeseci, dok je za dugoročne kredite rok otplate do 36 mjeseci uz mogućnost korištenja perioda počeka do 6 mjeseci, koji nije uključen u rok otplate kredita. Naknade za obradu kreditnog zahtjeva iznose 500 kuna jednokratno, dok korisnici paket računa-model Partner za kratkoročne kredite ne plaćaju naknadu, a za dugoročne kredite ostvaruju popust na naknadu u visini od 50%. Korisnici paket računa-model Poduzetnik za kratkoročne kredite ostvaruju popust na naknadu u visini od 50%.

>> HOK zatražio ocjenu ustavnosti Zakona o obrtništvu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije