Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE NELEGALNO

HNB: Ne nadziremo Ferratum banku

HNB
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
03.10.2016.
u 07:15

Iznimno je važno da građani prije uzimanja kredita dobro prouče dokumentaciju, a ako je moguće konzultiraju se i sa stručnjacima

Nakon pitanja građana o poslovanju internetske banke Ferratum, Hrvatska narodna banka pojasnila je status te financijske institucije koji se ukratko može svesti na to da nije nelegalan, no ni pod nadzorom hrvatskog regulatora. Banka, registrirana na Malti, ovlaštena je za pružanje usluga od regulatora s Malte, što prema zakonodavstvu EU znači da ih može pružati na području cijele EU, uključujući i Hrvatsku.

Ako ne osnivaju podružnicu, financijske institucije koje ulaze na novo tržište unutar EU trebaju o tome poslati samo obavijest državi članici, no ako je posrijedi internetsko poslovanje – ni to. Ferratum banka kao internetska banka ne krši zakon u Hrvatskoj, no HNB upozorava da građanima koji se upuste u poslovanje s njom ne može ponuditi informacije ni zaštitu kao nadzornik te je iznimno važno da prije uzimanja kredita dobro prouče dokumentaciju, a ako je moguće konzultiraju se i sa stručnjacima.     

>> HNB poziva na oprez s kreditima ove banke

>> 'Vlada će u srijedu prihvatiti pismo o konverziji CHF kredita i poslati ga EK'

Ključne riječi

Komentara 2

R1
R1971D
11:32 03.10.2016.

Ne nadzirete Vi ni jednu banku, slučaj Franak je to pokazao...

KI
killthesnake
16:11 03.10.2016.

Ne samo da ne nadziru niti jednu banku , oni su jednostavno država u državi , leglo kriminala korupcije , ratno profiterstvo na visokoj razini !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije