Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'njemački je bolji'

HIPP na hrvatske police stavlja njemački proizvod. Otkriveno da je 'hrvatski' slabije kvalitete i skuplji

HIPP dječja hrana
Screenshot/Hipp
25.09.2017.
u 18:42

Ovo je velika pobjeda za mene osobno, ali i za hrvatske potrošače jer smo uspjeli zaštititi najranjivije, malu djecu, poručila je Borzan.

Proizvođač dječje hrane HIPP u Hrvatskoj će ubuduće plasirati jednake biokašice s rižom i puretinom kakve plasira i na njemačko tržište, objavio je britanski list Guardian.

Ova vijest stigla je, naime, nakon objave rezultata istraživanja hrvatske europarlamentarke Biljane Borzan (SDP), kojom je za HIPP-ove, ali i brojne druge proizvode istih proizvođača uspoređivane u Njemačkoj i Hrvatskoj dokazano da su u nas manje kvalitetni, a skuplji. Kod HIPP-ove bioriže i mrkve s puretinom analizama je dokazano da kašica na njemačkom tržištu sadrži veći udio povrća, mrkve i krumpira, a manje riže, dok na hrvatskom od povrća sadrži samo mrkvu, veći udio riže, ima manje omega 3 masnih kiselina i 54% je skuplja. Borzan kaže da je odluka HIPP-a velika pobjeda za nju i hrvatske potrošače.

– Uspjeli smo zaštititi najranjivije, malu djecu, od plasiranja drugorazrednog proizvoda koji je manje zdrav. Tijekom cijelog ovog procesa ljudi su mi govorili da je ovo teška bitka, da se čuvam multinacionalki, ali primjer HIPP-a pokazao je da, kad znaš da si u pravu i kad imaš to crno na bijelo, možeš pomaknuti planine. Očekujem i od drugih proizvođača da slijede ovaj primjer – kazala je Borzan.     

Komentara 4

KR
kruti191
13:05 25.09.2017.

crno na bilo????

KR
kruti191
13:03 25.09.2017.

drugarice biljanče,kaj ima i velike djece???

KR
kruti191
13:05 25.09.2017.

male bebe? a velike???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije