Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društveno odgovorno poslovanje

HGK: Dodijeljene nagrade Indeks DOP-a

trnokop tanta
Pixsell
16.12.2009.
u 16:10

Promotivnim djelovanjem treba pokazati da se društvena odgovornost može unapređivati, a time i da poslovni sektor razmišlja o budućnosti .

Najboljim tvrtkama u području društveno odgovornog poslovanja 16. prosinca u Hrvatskoj gospodarskoj komori dodijeljene su nagrade "Indeks DOP-a" (Društveno odgovornog poslovanja). Tom su prigodom predstavljeni i rezultati projekta, a održana je i panel-rasprava "Perspektiva društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj".

Potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesna Trnokop-Tanta podsjetila je na Kodeks etike u poslovanju koji je do sada potpisalo 635 tvrtki, kao i na osnivanje te rad Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK, koja okuplja stotinjak poslovnih subjekata.

Inicijativa Zajednice bila je i izrada Indeksa DOP-a koji je HGK pokrenuo s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR), rekla je Trnokop-Tanta te dodala kako je metodologija vrednovanja DOP-a plod rada hrvatskih stručnjaka, a nastala po uzoru na slične inozemne metodologije. Postavlja se pitanje je li DOP potreban u vrijeme krize, a zapravo u vrijeme krize društveno odgovorno poslovanje potrebno je više nego ikad jer je ono odraz discipline poduzeća, odnosa s partnerima, zaposlenicima te zajednicom, nastupa na tržištu, kao i odnosa prema okolišu, naglasila je Trnokop-Tanta zahvalivši svim tvrtkama koje su ispunile upitnik te čestitala dobitnicima nagrade, a to su tvrtke koje su našle svoje mjesto na tržištu te znaju kako se na njemu i zadržati.

Dopredsjednik HRPSOR-a i član uprave Holcim (Hrvatska) d.o.o. Žarko Horvat naglasio je kako su među nagrađenima tvrtke kojima je održivi razvoj među najvažnijim odrednicama. Promotivnim djelovanjem treba pokazati da se društvena odgovornost može unapređivati, a time i da poslovni sektor razmišlja o budućnosti.

Nagrade „Indeks DOP-a“ dodijeljene su u tri kategorije, za male, srednje i velike tvrtke. Nagradu za male tvrtke dodijelila je Jasminka Trzun, potpredsjednica za pravne poslove i unutarnji ustroj HGK, a primili su je Ivan Senčar, direktor Euro-Unita d.o.o., direktorica Hauska & Partner d.o.o. Daria Mateljak Bartulin te predsjednik uprave Oikona d.o.o. Dalibor Hatić.

U kategoriji srednje tvrtke nagrade je dodijelila ravnateljica HR PSOR-a Mirjana Matešić, a primili su je glavni direktor Hartmanna d.o.o. Boris Garaj, član uprave Končara – Instituta za elektrotehniku d.d. dr. Miroslav Poljak te potpredsjednik uprave Atlantic grupe za sektor zdravlje i njega - Neva d.o.o. Tomislav Matusinović.

U kategoriji velikih tvrtki nagradu „Indeks DOP-a“ dodijelila je Vesna Trnokop-Tanta, potpredsjednica HGK, a primili su je član uprave i direktor Strateškog planiranja Cemexa Hrvatske d.d. Goran Lončar, predsjednica uprave Ericssona Nikole Tesle d.d. mr. Gordana Kovačević te direktor industrijske ekologije i član uprave društva Holcima (Hrvatska) d.o.o. Žarko Horvat.

Predsjednica Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK Snježana Bahtijari dodijelila je nagradu za najveći napredak DOP-a u odnosu na prošlu godinu predsjedniku uprave Banco Popolare Croatia d.d. Goranu Gazivodi.

Ključne riječi

Komentara 1

AC
action
16:26 16.12.2009.

barem nešto se događa u našem gospodarstvu dobroga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije