Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suša i cijene

HEP-ov gubitak 1,1 mlrd. kuna u pola godine

Zagreb: Zelena akcija prosvjednim perfomansom ukazala na neisplativost rada termoelektrane u Plominu
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/3
04.10.2022.
u 08:25

Najviše prihoda donijela je prodaja električne energije (8,4 milijarde kuna).

Napokon se zna kako je kombinacija nepovoljnih hidroloških okolnosti i rasta troškova uvoza električne energije i energetskog goriva (prirodnog plina, ugljena) utjecala na konsolidirani rezultat Hrvatske elektroprivrede u prvom polugodištu.

Na razini HEP Grupe ostvaren je konsolidirani neto gubitak od 1,14 milijardi kuna, dok je lani iskazano 1,3 milijarde dobiti, objavila je kompanija. Iako su poslovni prihodi u odnosu na lani povećani za gotovo 32 posto (9,9 naspram 7,5 mlrd.), troškovi su istodobno skočili gotovo 90 posto (sa 6 na 11,4 mlrd.).

Najviše prihoda donijela je prodaja električne energije (8,4 milijarde kuna). Ti su prihodi od usporedivih lanjskih bili 36 posto veći kao rezultat rasta potrošnje, viših cijena struje te naknada (od 1. travnja).

Troškovi nabave do kraja lipnja bili su trostruko viši nego lani (3,9 prema 1,3 mlrd.). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije