Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeftinija struja?

HEP od danas ima konkurenciju! Njemački RWE ušao u Hrvatsku

rwe grupa (1)
Foto: RWE
1/3
07.06.2013.
u 14:41

RWE Hrvatska postao je stopostotni vlasnik Energija 2 Sustava, čime je nastala snažna platforma za ponudu električne energije na hrvatskom tržištu, u koju dosadašnji vlasnik unosi poznavanje tržišta

RWE Hrvatska d.o.o., podružnica njemačke RWE Grupe, dovršio je postupak preuzimanja tvrtke Energija 2 Sustavi d.o.o., koja je nakon početka rada 2012. ostvarila uspješan rast kao dobavljač električne energije na hrvatskom tržištu. 

RWE Hrvatska postao je stopostotni vlasnik Energija 2 Sustava, čime je nastala snažna platforma za ponudu električne energije na hrvatskom tržištu, u koju dosadašnji vlasnik unosi poznavanje tržišta, a RWE Grupa dugogodišnje iskustvo pouzdanog partnera u europskom energetskom poslovanju. Energija 2 Sustavi d.o.o. promijenit će ime u RWE Energija i električnu energiju nuditi kućanstvima i gospodarskim subjektima. RWE Energija upravo priprema izlazak na široko tržište pa mediji mogu očekivati informacije o konkretnim ponudama za kupce.  

– RWE ovim potvrđuje uspješnu dugoročnu suradnju s Hrvatskom, a njenim građanima želi omogućiti iste pogodnosti u opskrbi električnom energijom kakve se već nude 16 milijuna naših kupaca u drugim europskim zemljama. Akvizicija Energije 2 savršeno se uklapa u našu strategiju da na novim tržištima ostvarujemo organski rast, uz ograničena ulaganja – izjavio je Karl Kraus, glavni izvršni direktor RWE Hrvatska.

– Maksimalno ćemo se truditi da potrošačima u Hrvatskoj ponudimo energiju po nižoj cijeni, uz sigurnost koju donosi pozicija međunarodne kompanije te uslugu koja vodi brigu o svojim kupcima – rekao je Miroslav Kulla, glavni operativni direktor RWE Hrvatska. – RWE je poznata i renomirana kompanija u energetskom sektoru. Vrlo rano shvatili smo kako se trebamo povezati s tako snažnim strateškim partnerom, koji je zahvaljujući vlastitim proizvodnim kapacitetima i prodajnim kanalima u stanju osigurati stabilnu i sigurnu isporuku, što će nam pomoći u osvajanju znatnog tržišnog udjela – ocijenio je Zoran Miliša, direktor Energije 2, dok je Ralf Blomberg, glavni financijski direktor RWE Hrvatska, istaknuo pouzdanost RWE-a. – Grupa je dugogodišnji partner hrvatske energetike – prvi smo došli ovamo odmah nakon rata i 1996. počeli s gradnjom i upravljanjem TE Plomin, kao jednim od temeljnih oslonaca hrvatskog energetskog sustava, a pouzdan smo partner u izgradnji i upravljanju pročistačem Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV) – kazao je Blomberg. 

>>Marjanović: Trebamo zaštititi interese HEP-a i resurse

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije