Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deficit

Grčki deficit manji 32 posto, do kraja godine i 40 posto?

grčka
11.09.2010.
u 10:58

Vlada je priopćila da državni deficit u prvih osam mjeseci ove godine iznosi 14,5 milijarde eura.

Grčka je vlada priopćila da je državni deficit u prvih osam mjeseci ove godine smanjen za 32,2 posto dosegnuvši 14,5 milijarde eura te da su na dobrom putu da on do kraja godine bude gotovo 40 posto manji, piše Bankamagazin.

Deficit je zajedno s velikim javnim dugom doveo Grčku u duboku financijsku krizu. Strah da Grčka neće moći ispunjavati dospjele obveze natjerale su MMF i EU da usvoje paket pomoći od 110 milijardi eura za Grčku, koji će biti isplaćivan u iduće tri godine, u zamjenu da Atena smanji deficit na 8,1 posto BDP-a do kraja godine.

U 2009. godini deficit je iznosio gotovo 14 posto. Prema Ugovoru iz Maastrichta sve zemlje eurozone moraju zadovoljiti uvjete prema kojima državni proračunski deficiti ne smiju biti veći od tri posto BDP-a, a javni dug ne smije prelaziti 60 posto BDP-a.

Komentara 9

Avatar cros
cros
18:36 11.09.2010.

Gdje su sad svi oni \"PAMETNJAKOVICI\" koji bjeze od MMF i ismijavaju, hahahaha! Jeste, MMF im je nalozio \"zatezanja uzda\" i situacija se rapidno mijenja. To samo debili ne vide, po njima ce onaj bilmes zuker i ova guska jaca sami srediti stvari, hahahahaha, a \"sredjivaju\" vec 8 godina i sve je GORE I GORE!

UK
Ugo Kajvez
21:40 11.09.2010.

Članak maže oći i navodi čitatelje na krivi zaključak, ..... ukupni dug grčke je i dalje 300 miljardi PLUS onih sto i nešto miljardi koje imje MMF posudio .. UZ KAMATU! naravno. . prema tome koliko desetljeća će trebati grcimaa da se izvuku iz dužničkog robpstva je glavno pitanje ............

OB
-obrisani-
14:45 12.09.2010.

@cros Nauči hrvatski pa se onda javi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije